Güncel Haber
Giriş Tarihi : 25-11-2020 20:45   Güncelleme : 25-11-2020 20:45

Mevsime uygun lastik

Dünya genelinde trafik kazalarının nedenleri arasında olumsuz hava şartları ilk sırada yer aldı. Islak ve soğuk kış koşullarında kullanılan yaz lastiklerinin sertleştiğine dikkat çeken uzmanlar, yeterli yol tutuşu sağlayamadığını dile getirdi. Lastik üreticileri, hava sıcaklığının düştüğü mevsimde kış lastiği kullanılmasını önerdi.

Mevsime uygun lastik

SOĞUK HAVAYA DİKKAT

Can ve mal güvenliğinden yakıt ekonomisine, sürüş konforundan çevresel sürdürülebilirliğe kadar birçok noktada mevsimine uygun lastik kullanımı önem arz ediyor. Yaz lastikleri, hava sıcaklığının belirli bir seviyenin altında olduğu ıslak ve soğuk kış koşullarında yeterli yol tutuşu sağlayamıyor. Aynı zamanda yerle temas eden yüzeyi +7 derecenin altındaki hava sıcaklıklarında sertleşiyor. Bu nedenle de havanın +7 derecenin altına düşmesiyle birlikte yaz lastikleri yerine ıslak ve karlı zeminde kullanılan kış lastiklerine geçmek gerekiyor.

MAKSİMUM GÜVENLİK

Bu noktada mevsimine uygun lastik tercihinin önemli olduğunu belirten lastik üreticileri, zorlu hava şartlarına özel olarak geliştirdikleri kış lastiklerine fren diskinden lastik üretimine kadar tüm tecrübesini aktarıyor. Üreticilerin bağımsız kuruluşlarca yapılan testlerde üstün performans sergileyerek tam not alan kış lastikleri, sürücülere maksimum fren performansı ve güvenlik sunuyor.