Güncel Haber
Giriş Tarihi : 07-12-2020 00:07   Güncelleme : 07-12-2020 00:07

Karsan, genişletti

Otomotiv üreticilerinden Karsan, Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddetle Mücadele Kampanyası kapsamında 2 ayrı sosyal sorumluluğa imza attı. Karsan CEO’su Okan Baş, “Kadına karşı her türlü ayrımcılığa ve şiddete karşıyız” dedi.

Karsan, genişletti

Türkiye otomotiv sanayinin önde gelen kuruluşlarından Karsan, kadın erkek eşitliğinin çalışma kültürünün bir parçası haline getirilmesi için örnek teşkil edecek kararlar almayı sürdürüyor. Karsan, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Politikasını” ve “Şiddete Sıfır Tolerans Politikası”nı oluşturarak kabul etti.

KADIN GÜÇLENECEK

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Karsan CEO’su Okan Baş, “Karsan’da pozitif eşitlik sloganı ile kadının güçlenmesi prensiplerine uygun davranmayı taahhüt ederek, tüm çalışanlarımızın sosyal ve iş yaşamlarında cinsiyet eşitliği konusundaki farkındalığının artırılması ve çalışma kültürünün bir parçası haline getirilmesi için cinsiyet eşitliği politikasını oluşturduk. Ve bu politikaya uymayı, toplumsal cinsiyet eşitliğinde yapısal, sistematik ve davranışsal değişimlerin hayata geçirilerek sürdürülebilirliğinin sağlanmasını taahhüt ediyoruz” ifadesini kullandı.

İLK KARSAN UYGULADI

ILO Türkiye Direktörü Numan Özcan ise şöyle konuştu: “Çalışmaların Karsan’ın kurumsal politikalarına yansıdığını görmekten ve toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımının şirketin tüm süreçlerinde kararlılıkla uygulamaya başlamasından memnuniyet duyuyoruz. ILO’nun çalışma yaşamında şiddet ve tacizin önlenmesine ilişkin 190 sayılı sözleşmesine uygun biçimde geliştirilen ilk iş yeri politikası Karsan tarafından hayata geçirilmiş oldu. Bunun küresel düzeyde ses getirecek çok önemli bir girişim ve iyi uygulama örneği olduğunu düşünüyorum.”