Güncel Haber
Giriş Tarihi : 08-12-2020 16:47   Güncelleme : 08-12-2020 16:47

Yolunuz açık olsun

Doğru lastik seçimi, yolculukta geçen kaliteli zaman dilimi anlamını taşıyor. Lastik üreticilerinden Goodyear, hava sıcaklığının +7 derecenin altına düştüğü, karlı, çamurlu, buzlu ve donmuş zeminlerde, daha iyi çekiş, yol tutuşu ve direksiyon hâkimiyeti sağlayan kış lastikleri kullanılmasını önerdi.

Yolunuz açık olsun

Yaz lastiklerinin hamurları, düşük sıcaklıklarda sertleşerek yola tutunma kabiliyetlerini kaybediyor. Bu da güvenlik zafiyetlerinin ortaya çıkmasına sebep olur. Bu nedenle +7 derecenin altındaki sıcaklık değerlerinde kış lastiği kullanmak güvenlik açısından tercih değil, zorunluluk olarak öne çıkmaktadır.

DAHA GÜVENLİ SÜRÜŞ

Goodyear İş Birimi Direktörü Ertan San, “Otomobil, SUV ve hafif ticari araçlar için kış lastikleri üretiyoruz.  Goodyear’ın yenilikçi ve üstün teknolojiye sahip, farklı araç tiplerine göre geliştirdiği, kış lastikleri sunduğu mükemmel yol tutuşu ve yüksek sürüş hakimiyeti sayesinde sürücülerin soğuk havalarda gönül rahatlığıyla yola çıkmalarına olanak sağlıyor. Kış lastiklerinde kullanılan özel kauçuk, zorlu kış koşullarında çok daha iyi yol tutuş, daha kısa fren mesafesi sunuyor. Bu da tüketiciler için çok daha güvenli sürüş performansı anlamını taşıyor Sürücülere sadece kar yağışı olduğunda değil, hava sıcaklığının +7 °C’nin altına düştüğü tüm bölgelerde yol güvenliği için kış lastikleri kullanılmasını önemle tavsiye ediyoruz” dedi.