Otomotiv
Giriş Tarihi : 08-12-2020 22:16   Güncelleme : 08-12-2020 22:16

Ford’tan büyük adım

Otomotiv üreticilerinden Ford Otosan ve AVL, kamyonlar için otonom sürüş geliştirme konusundaki işbirliklerine yeni bir proje ile devam ediyor. Geliştirilen teknoloji sayesinde kamyonlar, lojistik merkezler arasındaki taşımacılık faaliyetlerini otonom şekilde yapabilecek.

Ford’tan büyük adım

Otoyol Pilotu teknolojisi sayesindeki geliştirme çalışmalarındaki hedef, şoför kullanımındaki bir araç kadar ve hatta daha da güvenli bir sürüşü otonom olarak gerçekleştirebilmek. Bu amaçla, çeşitli hava koşulları, trafik ve yol şartlarında güvenli sürüşü temin edecek algoritmalar geliştiriliyor. Bu algoritmalar, gerçek sürüş sırasında toplanan veriler ile hem sanal ortamda hem de gerçek kamyonlar üzerinde test ediliyor.

GÜVENİLİR TAŞIMA

Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Burak Gökçelik, projeyle ilgili beklentilerini şöyle ifade etti: "Ar-Ge işbirliğimizin bu ikinci aşamasında lojistik merkezler arası otonom taşımacılık için otoyollarda kullanılmak üzere Seviye 4 Otonom Kamyonları geliştirmeyi ve test etmeyi hedefliyoruz. Ağır ticari taşımacılığın otoyollarda geçen önemli bir kısmını otomatikleştirmek suretiyle, Ford Trucks kamyonlarımız daha güvenli, hızlı, ucuz, çevre dostu ve güvenilir taşımacılık sunacak. Filo sahipleri, sürücüler, müşteriler ve toplum için değer yaratacak. Lojistik merkezler arası otonom taşımacılık teknolojisini 2021 yılının ilk yarısında tanıtmayı hedefliyoruz.”