Güncel Haber
Giriş Tarihi : 17-12-2020 22:26   Güncelleme : 17-12-2020 22:26

Döşekteki esnafa Can suyu verdi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Covid-19 nedeniyle ayakta kalma savaşı veren esnafa yönelik destek paketini açıkladı. Tüm belediye kiracılarının kira ücretleri yüzde 50 indirilirken, özel halk otobüsü esnafına sağlanan aylık maddi destek ise 6 milyon TL’ye çıkartıldı.

Döşekteki esnafa Can suyu verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, covid-19’un neden olduğu olumsuz etkilerin giderilmesi noktasında esnaf ve vatandaşa yönelik destek paketi açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından, salgından olumsuz etkilenen esnaf ve çalışanlara ikinci bir müjde de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan geldi.

ESNAFA KİRA İNDİRİMİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Yüzde 50 indirimli kira desteğimiz süreç sona erene kadar devam edecek. Açıkladığımız son iki destek paketimizin içinde yer alan, hem belediyemiz hem de BURULAŞ ve BURFAŞ gibi şirketlerimizin kiracılarımıza sağlamış olduğu kira desteği 15 milyon 700 bin TL’yi buldu. İşyerleri kapanan işletme sahiplerinin mesken su faturalarına 1 Aralık’tan itibaren, en az 3 ay boyunca yüzde 50 indirim uygulayacağız. Süreç uzarsa, bizler de süreyi uzatacağız. Vatandaşlarımız için de 70 bin adet gıda destek paketi dağıtıyoruz. Aynı kapsamda işyerlerini kapatmak durumunda kalan belediye kiracılarımızdan kısıtlılık süresi bitene kadar kira ve işgaliye ücretlerini almayacağız. Önceki dönemdeki belediye alacaklarından dolayı da herhangi bir yasal takip yapılmayacak” dedi.

OTOBÜSÇÜ UNUTULMADI

Başkan Alinur Aktaş, yeni düzenlemede okul servislerinin güzergâh izin belgesi bedellerinin bir yıl boyunca alınmayacağını açıkladı. Başkan Aktaş, “Salgın döneminden olumsuz etkilenen esnaf gruplarımızdan özel halk otobüslerine 2020 yılında 45 milyon TL destek sağladık. Bundan sonra da süreç tamamlanana kadar kent içi toplu taşıma araçları için aylık 6 milyon TL nakdi destek vermeye devam edeceğiz. Bu şekilde BURULAŞ şirketimiz aracılığıyla esnaf grubumuza toplam 52.5 milyon TL katkıda bulunmuş olacağız” ifadelerini kullandı.