Güncel Haber
Giriş Tarihi : 26-12-2020 23:15   Güncelleme : 26-12-2020 23:15

Mustafa Ilıcalı otobüsçüden para istedi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Karayolu Yolcu Taşımacılığı Meclis toplantısı üyelerinin katılımı yapıldı. Toplantının gündemine ise AK Parti eski milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın 150 bin TL otobüsçüden para talep etmesi damga vurdu.

Mustafa Ilıcalı otobüsçüden para istedi

TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Meclisi toplantısında Korona Virüs salgını dolayısıyla sektör mensuplarının yaşadığı sıkıntılar görüşüldü ve çıkış yolları arandı. Toplantının ikinci ana gündem maddesi ise çıkartılması planlanan Toplu Taşıma Kanunu idi. Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı başta olmak üzere İSTAB ve TTDER yetkilileri de konu hakkında görüş bildirdi.

İŞİN BEDELİ 150 BİN TL

Toplantıya görüş bildirmek için katılan AK Parti eski milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, kanun tasarısının hazırlanması noktasında sektör mensuplarına yardımcı olabileceğini ifade etti. Ilıcalı, bu iş içinde başta özel halk otobüsçüleri olmak üzere turizm taşımacılarının, servis taşımacılarının ve karayolu yolcu taşımacılarının kendisine 150 bin TL bedel ödemesi gerektiğini dile getirdi. Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın bu açıklamasının ardından sektör mensuplarının da “Korona Virüs salgını ile ciddi ekonomik kayıplar yaşarken, Mustafa Ilıcalı bizi yolmanın peşinde. Sektör meclis üyeleri de buna çanak tutuyor” diye serzenişte bulunduğu iddia edildi.

UMUDUMUZ AK PARTİ

Öte yandan sektörün kanayan yarası haline gelen Toplu Taşıma Kanunu hakkında TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş, Ak Parti’de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile görüştü. Yapılan görüşmede Özhaseki, “Biz zaten Toplu Taşıma Kanunu konusunda bir çalışma yapıyoruz. Sizde bununla ilgili bir çalışma yapıp dosyanızı bize sunabilirsiniz” dediği öğrenildi. Yani sektör temsilcileri taleplerini Mehmet Özhaseki’ye ilettiği takdirde, taleplerini kanun diline ücretsiz çeviren bir ekip Ak Parti’de zaten var.