Güncel Haber
Giriş Tarihi : 29-12-2020 20:08   Güncelleme : 29-12-2020 20:50

TOFED’in yalanı ortaya çıktı

Korona Virüs salgını sonrası şehirlerarası otobüs işletmecileri ekonomik kriz yaşamaya başladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yüzde 75 kira indirimi yaparak otobüsçünün imdadına yetişti. İndirimi sahiplenen TOFED yöneticilerini ise İSPARK yalanladı.

TOFED’in yalanı ortaya çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, işletmeciliğini yaptığı Büyük İstanbul Otogarı ve Alibeyköy Cep Otogarı’nda indirime giderek sektör mensuplarına katkı da bulundu. Belediye tarafından otobüs işletmecilerine desteklerin artarak devam edeceği öğrenildi.

YAPMIŞ GİBİ SAHİPLENDİ

Kiraların TOFED yöneticileri tarafından indirildiği, sektör mensupları arasında paylaşıldı. Konuyla ilgili TOFED yöneticilerinin yayın organa verdiği demeçte; “Karayolu yolcu taşıma sektörü, Covid-19 salgını nedeniyle ciddi mağduriyetlerle karşı karşıyadır. Üyelerimizin sesini duyurmak için bir süredir Bakanlık ve İBB nezdinde girişimlerimizi sürdürüyoruz. Seferlerin durma noktasına geldiği süreçte, sektör mensupları için en ağır yüklerden biri olan otogar kiralarıyla ilgili talepler, TOFED yönetimi olarak tarafımızdan İBB yönetimine iletildi. Kiraların geçici olarak alınmamasını istedik. Bunun sonucunda; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, grup başkanları ve meclis üyelerinin de destekleriyle, kiralara yüzde 75 indirim uygulanması kararını İBB Meclisi’nden geçirdiler” denildi.

DESTEK İMAMOĞLU’NDAN

Korona Virüs salgınının ilk zamanlarında kira muafiyeti yaparak otobüsçüye destek olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ikinci bir jestte yeni yıla girmeden yaptı. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hem Büyük İstanbul Otogarı hem de Alibeyköy Cep Otogarı’nda kira yardımı konusunda kurum amirlerine indirim talimatı verdi. Büyük İstanbul Otogarı Müdürü Fahrettin Beşli, yazıhane kiracılarına “Bu zor günde esnafımızın yanında olmak için yüzde kiralara 50 indirim uygulayacağız” diye mesaj geçti ancak indirimin uygulanacağı gün olarak belediyeden haber beklediklerini ifade etti. İndirim kararı İBB Meclisinden geçti. TOFED ise indirimi vakit kaybetmeden sahiplenerek kendileri yapmış gibi lanse etti. TOFED’i ise İSPARK tarafından işletilen Alibeyköy Cep Otogarı’nın Müdürü Murat Çakır, “TOFED’in bizden böyle bir talebi yoktur. İndirim Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu tarafından bir ay önce bize bildirildi ve bizde bu konuda gerekli çalışmaları yaptık. Meclis’ten de yüzde 75 indirim olarak geçti ve bizde uyguluyoruz. Destek tamamen Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nundur” diyerek adeta TOFED yöneticilerinin söylemlerini yüzüne tokat gibi çarptı.