Güncel Haber
Giriş Tarihi : 02-01-2021 16:31   Güncelleme : 02-01-2021 16:31

Şimdi İngiltere tehlike

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Korona Virüsüne karşı vatandaşlarını korumak için üst düzey de tedbirler almaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere’den Türkiye’ye giriş yapan 15 kişide mutasyonlu Covid19 virüsü tespit edilmesi ardından, İngiltere’den yurda girişlerin durdurulduğunu açıkladı.

Şimdi İngiltere tehlike

İngiltere’den Türkiye’ye giriş yapan ve PCR test sonucu pozitif çıkan kişilere geriye dönük taramalar yapıldı. 15 kişide yeni mutasyon ile uyumlu virüs yükü tespit edildi. İzolasyonları devam eden kişilerin temas çevreleri de karantinaya alındı. Halk Sağlığı Referans laboratuarları da yurdun çeşitli bölgelerinden taramalara devam ediyor.

YENİ VİRÜS ŞOKU!

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İngiltere’den yurda giriş yapan 15 kişide yeni mutasyon ile uyumlu virüs yükü tespit edilmiştir. Bu kişiler tarama başladığından beri izolasyon altındadır. İzolasyonları devam eden kişilerin temas çevreleri de karantinaya alınmış ve yaygın temas taraması yapılmış ve kontrol altına alınmıştır. Yurt çapında yapılan düzenli taramalarda mutasyonlu virüs İngiltere’den giriş yapan kişiler dışında tespit edilmemiştir. İngiltere’den yurda girişler geçici olarak tamamen durdurulmuştur. Gelişmelerden vatandaşımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.