Güncel Haber
Giriş Tarihi : 03-01-2021 21:38   Güncelleme : 03-01-2021 21:38

Türkiye gaza geldi

Korona Virüs salgını nedeniyle vatandaşlar araçlarını kullanmamaya başladı. Her geçen gün çoğalan araç sayısı yakıt tüketimini artırırken, LPG dönüşümlerinde de artış yaşandı. BRC Türkiye CEO’su Kadir Örücü, “Türkiye’de otogaz kullanımı dünya da birinci sıraya ulaştı” dedi.

Türkiye gaza geldi

Türkiye, LPG sektöründe öncü ülkeler arasında yer alıyor. 90’ lı yıllarda başlayan LPG’li araç kullanımı, teknolojik gelişmeler paralelinde her gün daha da geliştirilen standartlar sayesinde güvenilirlik kazandı.

KANKI PATLAMAZ!

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan BRC Türkiye CEO’su Kadir Örücü, “Ülkemiz 2018 yılında trafiğe çıkan LPG’li araç sayısıyla otogaz tüketiminde Güney Kore’yi geçerek birinci sıraya oturdu. WLPGA’nın 2020 değerlendirme raporuna göre Türkiye’de 10 yılda otogaza olan talep yüzde 46 oranında arttı. 2020 yılında sıfır kilometre LPG’li araç satışları bir önceki yıla nazaran üç kat artarak rekor kırdı. LPG’li araçların yakıt tankının patlaması, gaz sıkışması yaşanması, teknik anlamda mümkün değildir. LPG’li araçların yakıt tankı askeri araçların zırh standardı olarak bilinen DIN EN 10120 çelik sacdan üretilirler. Yakıt sistemindeki sızdırmazlık, multivalf adı verilen bir ekipmanla sağlanır” ifadesini kullandı.