Güncel Haber
Giriş Tarihi : 03-01-2021 22:35   Güncelleme : 03-01-2021 22:35

Ventures kuruldu

Otomotiv Teknolojileri Araştırma Geliştirme Merkezi (OTAM) kurumsal girişim sermaye kolu Ventures’u hayata geçirdi. Otomotiv teknolojilerindeki yenilikleri değerlendirmeye ve yatırım yapmaya odaklanmayı sağlayacak Ventures, mobilite çözümleri sunan erken aşama startuplara yatırım hedefiyle kuruldu.

Ventures kuruldu

Gelişim ve büyümenin en önemli unsurunun günümüz dünyasında farklılık yaratan yeni bilgilere ve teknolojilere sahip olmak olduğunu belirten OTAM Genel Müdürü Ekrem Özcan, “Ventures ile otomotiv sektöründeki bilgi birikimimizi, deneyimimizi, networkumuzu yeni teknolojiler, iş modelleri sunan startuplar ile buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

SERMAYE DESTEĞİ

OTAM Ventures ile erken aşama startuplara yatırım yapmayı planladıklarını belirten Ekrem Özcan, “Dünyadaki yeni ekonomik düzen, teknoloji ve inovasyon temelinde yükseliyor. En değerli kaynak artık yeni bilgi ve bu bilgiyi yeni teknolojilerle buluşturacak oluşumlar. Ventures ile OTAM’ın sermaye desteğini bu oluşumlara sağlamak ve OTAM’ın otomotiv sektöründeki bilgi birikimi, deneyimini ve networkunü bu oluşumlarda buluşturmak istiyoruz. Böylelikle hem OTAM yetkinliklerini dönüşen teknolojiler doğrultusunda artırırken hem de yenilikçi startupların başarılı olmalarına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Yatırım yaptığımız startupa, ürünlerinin ticarileşmesinde, kanal ortaklıkları kurulmasında, müşteri bulunmasında, sektörel bilgi birikiminin paylaşılmasında katkıda bulunmayı ve en önemlisi stratejik bir ortak olarak şirketlerin geleceğine yön vermeyi hedefliyoruz” dedi.