Kara
Giriş Tarihi : 22-01-2021 16:42   Güncelleme : 22-01-2021 16:42

Hasret kaldık

Yeni Tip Korona virüs sadece sağlık sektörünü değil birçok alanı ciddi biçimde etkilendi. Bu alanların başında ise virüsün yayılmasını yavaşlatmak için uygulanan kısıtlamaları en derinden hisseden taşımacılık ve turizm sektörü geliyor.

Hasret kaldık

Dünya Turizm Örgütü’nün verilerine göre uluslararası turizmin 1 trilyon dolar zarar ettiği ifade edildi. Ne zaman iş veya eğlence amaçlı tekrar özgürce seyahat edebileceğimizi öngöremediklerinin altını çizen biletall CEO’su Yaşar Çelik, “Aşılama çalışmalarından gelecek sonuçlar birçok iş kolunu olduğu gibi bizi de yakından etkileyecek. Küresel turizmin canlanması uzun olabilir. Bu nedenle ilk hareketlenmeyi iç pazarda bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

OTOBÜS YERİNE UÇAK

Yeni Tip Korona virüs bulaş hızını yavaşlatmak için alınan kısıtlamaların etkisiyle seyahatlerimiz azaldı. Bu durum ekonominin önemli bir dinamiği olan turizm sektörünün zarar görmesine neden olurken kayıpları da beraberinde getirdi. Aşılama çalışmaları ile umutlanan sektör, gelişmeleri de yakından takip ediyor. Yaşanan süreç kişilerin önümüzdeki dönemlerde yapacağı seyahatler konusunda da farklılıklar oluşturacağına dikkat çeken Yaşar Çelik,“Salgın sürecindeki seyahatlerde bir konu da dikkatimizi çekiyor. Otobüslerde yüzde 50 kapasite oranı olması ve yolculuk sürelerinin uzun sürmesi kişileri de uçak biletlerine yönlendirdi. Nitekim şuan uçak seyahatleri otobüs yolculuklarını geçmiş durumda yer alıyor. Fakat araştırmalar, kayıpları daha net ortaya koyuyor. Son araştırmalara göre havayolları gelirlerinin yüzde 55'ini kaybetti” dedi.