Güncel Haber
Giriş Tarihi : 30-01-2021 21:54   Güncelleme : 30-01-2021 21:54

Prometeon’da satışlar iyi

Lastik üreticilerinden Prometeon, salgın etkileri ile zorlu geçen 2020 yılını Türkiye’de yüzde 35 oranında rekor bir büyüme ile tamamladı. Şirket yetkilileri, pazar payını 3 puanın üzerinde artırdığını açıkladı.

Prometeon’da satışlar iyi

Türkiye fabrikasının kapasitesini artırmak için 115 milyon USD’lik yatırım yapan Prometeon Türkiye, bu yatırım sonucunda yıllık üretim kapasitesini 1,4 milyon adet lastiğe çıkarttı. Şirket, önümüzdeki üç yılda ise 40 milyon USD’lik daha yatırım hedefliyor. Prometeon Türkiye CEO’su Antonio Dolgetta ve Prometeon Türkiye CCO’su Gökçe Şenocak, düzenledikleri basın toplantısında şirketin 2020 yılını değerlendirdi.

BÜYÜMEYE DEVAM

Prometeon Türkiye CEO’su Antonio Dolgetta, “Yatırımlarımızı tamamlayıp, üretim kapasitemizi artırdık. Yıl içerisinde çalışanlarımızın sağlığını birinci önceliğimize alarak faaliyetlerimizi sürdürdük. Prometeon teknolojisi ile Türkiye’de ürettiğimiz lastiklerin; lojistik sektörünün vazgeçilmezi olduğunu bilerek üzerimize düşen üretim sorumluluğunu yerine getirdik. 2020 yılını yüzde 35 gibi rekor bir büyüme ile kapadık. 2017’den bu yana her yıl büyümemizi kesintisiz sürdürüyoruz. Bu yıl da başarımızı devam ettirdik ve Pirelli ticari lastikler ile tek markada pazar liderliğini elde ettik. Türkiye’ye özel geliştirdiğimiz ürünlerle büyümemizi sürdüreceğiz. Yaptığımız ihracat ile ülke ekonomisine katma değer yaratmaya devam edeceğiz. Korona Virüs ve etkileri sona erdiğinde, Türkiye’deki büyümenin devam edeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

MARKALARLA GÜÇLÜ

Prometeon Türkiye CCO’su Gökçe Şenocak ise konuya ilişkin şöyle konuştu: “Lojistik aktiviteler her zaman yoğunluğunu koruyor. 2017’den bu yana endüstriyel ve ticari lastik pazarını değerlendirdiğimizde dalgalı bir pazar olduğunu görüyoruz. 2020’de salgının etkisiyle arz-talep dengesinin oldukça değişken olduğu bir yıl yaşadık. Ancak pazar, çok hızlı bir toparlanma ve bunun da ötesinde büyüme trendine girdi ve bir önceki seneye göre yüzde 19 büyümenin yaşandığı bir yıl oldu. Mevcut koşullara paralel olarak, ekonomi segmenti yıldan yıla gösterdiği büyümesini devam ettirdi. Prometeon Türkiye olarak 5 yılda 500 bin lastik hedefimize ulaşarak, 2020’de 500 bin adedin üzerinde lastik satışı yaptık. Şu anda pazardaki her 4 lastikten bir bizim markamızdır. 2021’de pazara Prometeon teknolojisi ile ürettiğimiz yeni ürünler sunmaya; lisanslı Pirelli, Formula ve Pharos markalarımızın yanı sıra Anteo, Tegrys ve Eracle markalarımızla büyümeye ve güçlenmeye devam edeceğiz.”