Güncel Haber
Giriş Tarihi : 03-02-2021 17:50   Güncelleme : 03-02-2021 17:50

Kış’ın kullan!

Michelin çatısı altında Türkiye’nin 52 ilindeki 150’ye varan servis noktasıyla profesyonel lastik ve araç bakım hizmeti veren Euromaster, kış lastiğinin önemine dikkat çekti. Euromaster Türkiye Genel Müdürü Jean Marc Penalba, “Ticari araçlar için zorunlu olan kış lastiği uygulamasını tüm araç sahiplerinin güvenliği için öneriyoruz” dedi.

Kış’ın kullan!

Profesyonel lastik ve araç bakım hizmeti veren Euromaster, Ocak ayı itibarıyla ağırlaşan kış şartlarına karşın kış lastiğinin önemine dikkatleri çekti. Bu kapsamda Euromaster, ısının +7 derece veya altına düştüğü tüm hava ve yol şartlarında buzlanma ve yağıştan kaynaklanan trafik kazalarının önüne geçilmesi için kış lastiğinin gerekliliğinin bir kez daha altını çizdi.

MUHAFAZASI ÖNEMLİ

Lastiklerin üretim tarihinden itibaren 10 yıl süreyle kullanılabileceğini belirten Jean Marc Penalba, bu süreyi geçen lastiklerin fonksiyonlarını zamanla yitireceğini söyledi. Penalba, “Lastikler ağır koşullarda kullanıldıysa ve saklama koşullarına özen gösterilmediyse bu süre daha da kısa olacaktır. Keza araç kullanıcıları ve filo sahipleri, lastiklerini en uygun alanlarda muhafaza etmeleri gerekiyor. Biz de Euromaster olarak teknik gereksinimlere uygun lastik otellerimizle lastiklerin ömrünü uzatıyor ve uzman ekibimizle bakımlarını gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de pek çok noktaya ulaşabilecek şekilde yaygın olarak lastik saklama hizmeti veriyoruz” diye konuştu.