Kara
Giriş Tarihi : 06-02-2021 13:41   Güncelleme : 06-02-2021 13:41

Pamukkale desteği aldı

Şehirlerarası yolcu taşıma firmalarından Pamukkale Turizm’in konkordato talebinin kabulüne alacakları da destek verdi. Konkordato kapsamında şirketin tüm borçları, ilk bir yıl ödemesiz, ondan sonraki süreci takiben de 48 ayda ödeyecek.

Pamukkale desteği aldı

Pamukkale Turizm yetkilileri İzmir’de yapılan alacaklılar toplantısında 259 alacaklı ile bir araya geldi. Şirket alacaklılarının yüzde 92’si konkordato talebinin kabulü yönünde oy kullandı. Finans kuruluşlarının yüzde 85’i, tedarikçilerin ise yüzde 97’si olumlu oy ile şirkete desteklerini gösterdi.

GÖZLER MAHKEMEDE

Konkordato sürecinde kamuoyu ve yolcularının desteğini gören firma, borçlandığı şirketlerin de desteğini aldı. Bundan sonraki hukuki süreçte: İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülecek dava ile konkordato talebi tasdik edilecek. Mahkeme talebi tasdik ettiği takdirde firma yolcu taşımacılık hizmetlerini aksatmadan sıkıntısız bir şekilde devam ettirmiş olacak. Pamukkale Turizm’in diğer 2 grup şirketinin konkordato talepleri, alacaklıların olumlu oyları sonrasında Denizli ve Uşak mahkemelerince tasdik edilmişti. Pamukkale Turizm’den yapılan açıklamada “Tüm olumsuzluklara rağmen aldığımız önlemlerle verimliliğimizi arttırıp, ülke ekonomimize istihdam sağlıyoruz. Yolcularımızı sevdiklerine güvenle ulaştırmayı aynı sorumluluk bilinci ile sürdürüyoruz. Pamukkale Turizm ailesini oluşturan 3 bin 500 çalışanımız, aileleri, iş ortaklarımız, tedarikçilerimiz ve yolcularımızın desteği ile bu zor günleri aşmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” ifadesine yer verildi.