Güncel Haber
Giriş Tarihi : 12-02-2021 13:48   Güncelleme : 13-02-2021 13:48

CHP’li İmamoğlu, Ilıcalı’yı transfer etti

Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Ulaşım Platformu’nu kurdu. Aynı zamanda Ulaşım Platformu’nun başkanı da olan İmamoğlu, danışma kuruluna ise AK Partili Mustafa Ilıcalı’yı transfer etti. Bu birleşmenin olacağını aylar öncesinden Ulaşım Gazetesi olarak “AKP’li Ilıcalı, CHP’li İmamoğlu’na ışık yaktı” başlığı ile duyurmuştuk.

CHP’li İmamoğlu, Ilıcalı’yı transfer etti

PLATFORMUN AMACI

İstanbul Ulaşım Platformu’nun, İBB tarafından benimsenen katılımcı ve kapsayıcı İstanbul vizyonunun ulaşım alanında da tesis edilmesine ve sürdürülebilir hale gelmesine destek olması amacıyla kurulduğu belirtildi. Platformun vizyonunda, İstanbul ölçeğinde sürdürülebilir ulaşım politikalarının tüm paydaş ve vatandaşların katılımı ile herkesi kapsayacak şekilde oluşturulmasına ve uygulanmasına destek olmak da var. Komisyon üyelerinin ise; karayolu, raylı sistem ve deniz yolu ulaşımında gerekli çalışmaları yaparak vatandaşın ulaşımı konusunda rahat etmesini sağlayacağı ifade ediliyor.

KURULDA SÜRPRİZ İSİM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında kurulan Ulaşım Platformu’nda AK Parti Erzurum eski Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın yer alması ayrıca dikkat çekti. Hatırlanacağı üzere AK Parti’li Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İstanbul Valiliği Toplu Ulaşım Bilim Kurulu Başkanlığı görevini de yapmıştı. İzleyen süreçte İETT yöneticileri ile görüşüp projelerini sunan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, toplu ulaşım için ayrı bir şerit ayrılması önerisinde de bulunmuştu.

KADRO GENİŞ

İstanbul Ulaşım Platformu başkanlığını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yapacak.  Platformun üst kurulunda İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar da bulunuyor. Danışma Kurulu ise şu isimlerden oluşuyor: Prof. Dr. Ergun Gedizlioğlu, Prof. Dr. Haluk Gerçek, Prof. Dr. İsmail Şahin, Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Doç. Dr. Eda Beyazıt İnce, Doç. Dr. Halit Özen, Doç. Dr. Kevser Üstündağ, Dr. İsmail Hakkı Acar, Dr. Suat Sarı ve Erhan Öncü.