Güncel Haber
Giriş Tarihi : 14-03-2021 14:03   Güncelleme : 14-03-2021 14:03

Tahdit devam edecek mi?

İstanbul’da personel ve öğrenci taşımacılık alanında lider firmalardan Gürsel Turizm’in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birant, plaka tahdidi iptali kararını değerlendirdi. Birant, “Eksikler UKOME kararı ile giderilecektir. Burada bir rant söz konusu değildir” dedi.

Tahdit devam edecek mi?

Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birant, İstanbul 14. İdare Mahkemesi’nin plaka tahdit kararı esastan değil, usulden bozduğunu söyledi. Konunun çözümü için İBB, esnaf odası ve Ticaret Odası nezdinde gerekli görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Birant, ilgili makamın uygulamadaki eksikliği gidereceğinin altını çizdi. Birant, “Alınacak yeni bir UKOME kararı ile plaka tahdidi devam eder” ifadesini kullandı.

ESNAFIN YARARINA

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Levent Birant, “Biz hem Ticaret Odası olarak hem İSTAB olarak hem de firma olarak bu plaka tahdidi uygulamasını destekledik. Çünkü tahdit İstanbul haricindeki bütün illerde uygulanıyordu. Dolayısıyla bu uygulama esnafında bir kıdem tazminatıdır, bu noktadan da bakmak gerek. Uygulama açısından da İstanbul bütün prosedürleri tamamlamış durumdadır. İstanbul’un dışında plaka tahdidi konusu 31 tane büyükşehirde de uygulanan bir durumdur. Bütün şekil ve şartları da tamamlayarak İstanbul’da da uygulanmaya başlandı” ifadesini kullandı.

ARAÇLAR DENETLENİYOR

Levent Birant, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında aynen şöyle devam etti: “Rant konusunda da şöyle; buna rant deniyor ama bugün İstanbul’da 66 tane servis plakası var. Belediye’nin en son çıkardığı ihalede fiyatını 40 bin TL’den sattı ve bugün internete bakın 60 bin TL’den plaka var. İstanbul’da öyle bir rantlık durumu yok. Çalışmak için zaten yol belgesi alıyoruz. Bizim her hangi bir kontrolsüzlük durumumuz söz konusu değildi ki, her türlü denetime de tabiyiz. Toplu Ulaşım Dairesi o kadar teknolojik altyapılı çalışıyor ki, sürücülerin sosyal güvenlik durumundan tutun arabaların teknik özelliklerinden muayenesine kadar bütün her şeyini denetime tabi tutuyor. Esnaf ise alması gereken ücretin çok çok altında taşımacılık yapıyor. Burada öyle ifade edildiği gibi rant söz konusu değil. Öğrenci taşımacılığında da zaten belediyenin belirlediği bir fiyat tarifesi üzerinden yapılıyor. Bu işin rant olabilecek bir alanı yok ki.”