Güncel Haber
Giriş Tarihi : 14-03-2021 21:42   Güncelleme : 15-03-2021 15:04

İmamoğlu imzayı atarsa Plaka sorunu çözülecek

İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) Başkanı Turgay Gül, plaka tahdidi iptal kararı ile ilgili Ulaşım Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. Konuyu yakından takip ettiklerini dile getiren Başkan Gül, “Genel Sekreter yerine belediye başkanının imzasıyla aynı kararın çıkacağını düşünüyoruz” dedi.

İmamoğlu imzayı atarsa Plaka sorunu çözülecek

TÜKODER’in açtığı dava sonrası Plaka Tahdidini İstanbul 14. İdare Mahkemesi usulden bozarak iptali yönünde karar verdi. Tahdidin esası ile ilgili ortada bir durum olmadığını ifade eden İSTAB Başkanı Turgay Gül, aynı kararın tekrardan geldiği takdirde UKOME’den geçeceğini ve bunda da bir çekincelerinin olmadığı söyledi. Dernek olarak belediyenin sürecini takip ettiklerini ifade eden Gül, “Belediyede gerekli itirazları yapacağını söylüyor” dedi.

TAKİBİNİ YAPIYORUZ

İSTAB Başkanı Turgay Gül, “Mahkemesi plaka tahdidini usulden bozdu. Daha konunun ne boyutta olacağını bilmiyoruz. Biz takibini yapıyoruz, avukatlarımız yapıyor. Karara baktığımızda hakim sadece belediye başkanının imzası olmadığı için iptal ediyor. Ama belediye de Genel Sekretere yetki devri yapıldığını belirtiyor. Kararda bu açıkça gözüküyor. Plaka tahdidinin esası ile ilgili hiçbir karar yok. Tüketici Derneği başkanı kendine göre bir açıklama yapmış olabilir ama hakimin verdiği usulden bozulması ile ilgilidir. Belediye bu konuda gerekli desteği verecek. Bütün kurumlarla konuştuk. UKOME’deki yetkililerle konuştuk. Onlarında bu konuda bir çekincesi yok. Karar UKOME’ye geldiğinde hiçbir sorun olmadan geçecek” diye konuştu.

SORUN ÇÖZÜLECEKTİR

Mahkeme kararının ardından sorunun çözülmesi için harekete geçtiklerini ifade eden Başkan Gül, İTO’da konunun görüşüldüğünü ve başkana gerekli bilgilendirmelerin yapıldığını ifade etti. İBB nezdinde de görüşmelerin devam ettiğini dile getiren Gül, Belediyenin de bu konuyu hızlı bir şekilde çözeceğini düşündüklerini söyledi. Başkan Gül, “Belediye başkanının da imzası olduğunda davadaki kararda otomatikman çözülmüş oluyor. Ortada revize edilecek bir durum yok. Mahkemenin verdiği karar usulden. Usulü de gidermenin tek yolu Genel Sekreter yerine belediye başkanının imzasıyla aynı kararın çıkmasıdır. Hoş Genel Sekreterde de yetki devri var ama hakim bu şekilde uygun görmüş. Bizim bir çekincemiz yok. Herhangi bir sorun olacağını da düşünmüyoruz. Plaka tahdidi aynı şekilde devam etmelidir. Bu konunun muhatapları da belediye de gerekli kararları alacaktır. Buna inancımızda net ve tamdır” ifadesini kullandı.

GİRİŞLER SINILLANDIRILDI

İSTAB Başkanı Turgay Gül, konuya ilişkin yaptığı açıklamaya aynen şeyle devam etti: “Ortada rant diye söylemler var. İSTAB olarak biz öyle bir şeyi kabul etmiyoruz. Hangi rant? Sonuçta insanlar bir ticaret yapıyor. Rant olabilmesi için fiyatı bizim belirlememiz gerekir. Taşıma fiyatlarını biz belirlemiyoruz ki. Rant bunun neresinde? Plaka ticareti ile ilgili bizim bildiğimiz bir konu yok. Ayrıca plaka ticareti şirketleri ve esnafı bağlayan bir konu değildir. Bununla ilgili bir tespitleri varsa, ilgili yerlere iletebilirler. Plaka ticareti rantı ile ilgili bizim bir bilgimiz yok. Biz sadece işin ticaretine odaklanmış durumdayız. İşin ticaretini yapıyoruz. Plakayla işimiz yok. Biz sadece sektöre girişlerin sınırlandırıldığı için plaka tahdidinin doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz.”