Güncel Haber
Giriş Tarihi : 14-03-2021 18:46   Güncelleme : 14-03-2021 18:46

Esnafın plaka hakkı korunacak

İstanbul’da plaka tahdidi uygulaması yargıya takıldı. 14. İdare Mahkemesi, tahdit uygulamasını usulden bozarak iptali yönünde karar verdi. Bireysel taşımacılara dikkatli davranması yönünde çağrıda bulunan İSAROD Başkanı Hamza Öztürk, “Esnafımız rahat olsun. Oda olarak yapılması gerekeni yapıp, sorunu çözeceğiz” dedi.

Esnafın plaka hakkı korunacak

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) Başkanı Hamza Öztürk, Plaka tahdidi iptali konusunda taşımacı esnafını uyardı. “TÜKODER plakanın iptali için dava açmış. Belediyemiz bir savunma yapmış” diyen İSAROD Başkanı Hamza Öztürk, daha hiçbir şeyin bitmediğini ve esnafın bu konuda mağdur olmaması için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi.

ESNAF RAHAT OLSUN

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) Başkanı Hamza Öztürk, “İstanbul 14. İdare Mahkemesi tarafından plaka tahdidinin usulden iptal edilmesinin ardından oda olarak hareke geçtik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile görüştük. Başkanımız bize karar yenilenebilir. Kararı yenileyelim, yeni mağdurlar yaratmayalım, ona göre bir hazırlık yapalım dedi. İşin mahkeme boyutunu da takip ediyoruz. Esastan değil, usulden iptal kararını verdi. Konuyla ilgili oda avukatlarımız harekete geçmiştir. Sorunun çözümü noktasında biryandan büyükşehir belediye yetkililerimiz ile diğer yandan da hükümet kanadında görüşmelerimiz devam ediyor. Esnafımızın içi rahat olsun, haklarını koruyacağız” ifadesini kullandı.

EYLEM YAPMAYIN!

Esnaf odası olarak Plaka tahdidini hiçbir zaman rant olarak görmediklerinin altını çizen Başkan Öztürk, uygulamanın esnafın bir sosyal güvencesi olduğunu savundu. “Bazı şirketler araç bolluğundan kendi kazançlarının artmasını sağlıyorlar. Tam tersine rantı başka taraf elde ediyor” diyen İSAROD Başkanı Hamza Öztürk, oda olarak kendilerinin hak paylaşımından yana olduklarını söyledi. Öztürk, konuya ilişkin yaptığı açıklamasına şöyle devam etti: “Taşımacı esnafımıza oda başkanı olarak çağrıda bulunuyorum. Süreç hala devam ediyor ve sakın yanlış bir şeyler yapmasınlar. Bazıları eylem yapalım serzenişinde bulunuyor. Bu tür oyunlara gelmeyelim. Bizleri dinleyen yetkililer var. Şuanda konuşarak sorunun çözüm yollarını arıyoruz. Karşımıza başka türlü engeller çıkarsa, işte oda olarak o zaman da sorunu çözmek, sesimizi duyurmak için eylem yaparız. Daha henüz uğraşacağımız yollar tükenmedi ve konuşarak sorunları çözmeye çalışıyoruz. Şuanda eylem yapmanın uygun olacağı kanaatinde değiliz. Esnafımız da sosyal medya paylaşımlarına lütfen dikkat etsinler. Tıkanırsak, sektörün dediği yerde hep birlikte hareket ederiz.”