Güncel Haber
Giriş Tarihi : 15-03-2021 18:33   Güncelleme : 15-03-2021 18:33

Goodyear para kazandı

Lastik üreticilerinden Goodyear, Türkiye pazarında satışlarını artırmayı başardı. Orijinal ekipman satışını adet bazında yüzde 5,7 artırırken, yenileme pazarında güçlü bir satış ivmesi yakalayarak, satışlarını adet bazında yüzde 21,9 oranında artırdı. Şirketin kazancı ise 3,2 milyar Türk Lirası oldu.

Goodyear para kazandı

Türk otomotiv sektörünün en büyük 14’üncü ihracatçısı olan Goodyear, 2020 yılında 183 milyon USD’nin üzerinde ihracat gerçekleştirdi. Goodyear’ın yeni ürün tanıtımları, yaz ve kış kampanyaları, lastik sigortası ve yol yardımı hizmetleri, yeni kazanılan perakende satış noktaları ve tüketicilerin lastik satınalma deneyimlerini risksiz hale getirmeyi hedeflemesi başarıyı da beraberinde getirdi.

BAŞARILI BİR YIL

2020’deki başarılı sonuçlarla ilgili bir açıklama yapan Goodyear Genel Müdürü Mahmut Sarıoğlu, “Korona Virüs salgınının getirdiği tüm zorluklara rağmen şirket olarak üretim ve satış anlamında başarılı bir yılı geride bıraktık. Hedeflerimiz ve stratejilerimiz doğrultusunda hem tüketici lastikleri hem de ticari lastikler iş birimlerimizde son kullanıcı odaklı kapsamlı kampanya ve hizmetlerimiz sayesinde önemli başarılara imza attık. Kuşkusuz bu başarıda kurmuş olduğumuz uzun soluklu iş birliği ve teknolojik üstünlüğe sahip ürünleri üreten Türkiye’deki iki fabrikamızın, araç üreticilerinin taleplerini karşılamadaki uzun yıllara dayanan deneyimi önemli rol oynadı” diye konuştu.