Güncel Haber
Giriş Tarihi : 15-03-2021 20:26   Güncelleme : 15-03-2021 20:26

Patlak lastik

İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Mert İntepe, araç lastiği konusunda önemli açıklamalar yaptı. İntepe, sahibi olduğu Adex Akdemi Güvenli Sürüş Eğitim Pistinde hareket halinde lastik patlaması halinde neler yapılması gerektiğini anlattı.

Patlak lastik

Mert İntepe, yolda lastik değiştirilmesi gibi bir durumla karşılaşıldığında kişinin ilk yapması gereken işin kendi güvenliğini de korumak adına gerekli tedbirleri alması olduğunun altını çizdi.

DİKKATLİ OLUNMALI

Güvenli yere geçtikten sonra lastik değiştirmek için belirli bir sıralamaya uyulması gerektiğini söyleyen İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı, birinci sıraya bijonları gevşetmeyi koydu ve sonra krikoyla aracın kaldırılması gerektiğini belirtti. “Aksi halde bijonlar gevşemez, lastik döner” dedi. Türkiye’de yangın tüpü, reflektör gibi güvenlik ekipmanlarının genelde bagajda durduğunu belirten İntepe, yangın tüpünün yerinin ön koltuk altı olduğunu, reflektör ve reflektörlü yeleğin ise sürücünün araçtan inmeden ulaşılabilecek bir konumda olması gerektiğini söyledi. İntepe, lastik değiştirme konusunda bilgi birikimi olmayanlar ile kendilerine güvenmeyen kadınların yolda lastik değiştirmekten kaçınmaları gerektiğini söyledi. Bu gibi durumlarda lastiği değiştiremediği gibi büyük tehlikeler atlatıldığını belirten İntepe, deneyimli birinden yardım almanın en iyi seçenek olduğunu belirtti.