Güncel Haber
Giriş Tarihi : 15-03-2021 20:45   Güncelleme : 15-03-2021 20:45

Plaka tahdidinde pazarlık iddiası

İstanbul 14. İdare Mahkemesi servisçilere verilen plaka tahdidini Haziran 2019'daki UKOME kararında "Sadece İBB Genel Sekreterinin imzasının olduğu, İBB Başkanı'nın imzasının olmadığı" gerekçesiyle usul yönünden iptal etti. Plaka tahdidinin devam etmesi için önümüzdeki dönemde yapılacak UKOME toplantısında yeni bir karar alınması ve mahkemenin usul şartının yerine getirilmesi bekleniyor.

Plaka tahdidinde pazarlık iddiası

TAKSİLERDE MASADA MI?

Ancak kulislerde ilginç bir iddia dolaşıyor. Servisçilere plaka Haziran 2019'da yeniden yapılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri öncesinde AK Parti tarafından verilmişti. 2019 yerel seçimlerinden sonra yapılan bir düzenleme ile UKOME'de çoğunluk belediye temsilcilerinden, hükümet temsilcilerine geçti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'a 6 bin yeni taksi teklifini UKOME'deki yeni dağılım sebebiyle geçiremiyor. İddialara göre, İBB tarafı yerel seçim öncesi AK Parti tarafından servisçilere verilen plaka tahdidinde ortaya çıkan sorunun çözümü için gerekli adımı atacak. Ancak karşılığında UKOME'de çoğunluğu elinde tutan hükümet temsilcilerinden İstanbul'da 6 bin yeni taksiye engel olmaktan vazgeçmelerini de isteyecek.

SON İHALE 1990’DA YAPILDI

Kulislerdeki iddia gerçekleşirse, kazan-kazan formülüyle İstanbul’da 6 bin yeni taksinin önündeki engel de kalkmış olacak. İBB'nin 6 bin yeni taksi projesinde bin taksinin dönüşmek isteyen minibüs ve dolmuşlardan oluşması planlanıyor. İstanbul'da hâlihazırda 17 bin 395 taksi bulunuyor. Son taksi plakası ihalesi ise 1990 yılında yapılmıştı.