Güncel Haber
Giriş Tarihi : 16-03-2021 15:54   Güncelleme : 16-03-2021 15:54

Halk belediye el ele

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda hizmet kalitesi yükseltmek ve hedeflerine ulaşmak için aralıksız çalışmalarına devam ediyor. İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, “Hedefimiz daha kaliteli ulaşım hizmeti sunmaktır. Çünkü biz 16 milyon için çalışıyoruz” dedi.

Halk belediye el ele

İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, makamında İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık ile şirket yöneticilerinden Naci Yağız, Yalçın Beşir ve Ramazan Gürler’i ağırladı. Oda Başkanı Ovacık, Genel Sekreter Çağlar’a taşımacı esnafının talep ve isteklerini aktardı.

TÜRKİYE’YE MODEL

ÖHO Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık, Belediyemizin yeni özel halk otobüs sistemini uygulamaya geçirmesiyle birlikte araçlarda hizmet kalitesi ve verimlilik arttı. Sistem amacına uygun işlemektedir. Ayrıca yolcu şikâyetleri de yüzde 51 oranında düşmüştür. Esnafımız ise huzurlu bir çalışma ortamı yakaladı. Vatandaş memnuniyetini en üst düzeye çıkartacak yeni çalışma sisteminde bir takım eksikler var. Bu eksiklerin giderilerek meclis gündemine getirilmesi noktasında sizlerden destek talebinde bulunuyoruz. Yeni sistem sadece İstanbul’a özgü değil, Türkiye çapında bir model oldu” dedi.

ÇÖZÜM İÇİN BURADAYIZ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, ise konuya ilişkin şöyle konuştu: “Bizlerinde hedefi vatandaş memnuniyetini üst seviyeye çıkartmaktır. Ortak amacımız hizmet kalitesinin arttırılması yönünde ve bunun içinde esnafın huzurlu bir çalışma ortamında işini yapması gerektiği bilincindeyiz. Talepler için ilgili birimler ile görüşerek, yapılması gerekeler konusunda destek olacağız. Çünkü biz 16 milyon İstanbulluya hizmet etmek için geldik. Tüm ekip olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile birlikte gecemizi gündüzümüze katarak İstanbullu halkımıza hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz.”