Güncel Haber
Giriş Tarihi : 18-04-2021 14:45   Güncelleme : 18-04-2021 14:45

Harem’de silahlar çekildi

İstanbul Anadolu Yakası’da hizmet veren Harem Otogarı’nın işlevliliğini kaybetmesiyle gündeme gelen yeni otogar yapımı rant kavgasına döndü. Bir taraftan sahaya maaşlı personellerini süren Galip Öztürk, bir taraftan Harem Otogar Dernek Başkanı Kemal Kulaçoğlu ve diğer tarafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi “sadece biz” diyor. Esnaf kimin umurunda!.

Harem’de silahlar çekildi

Anadolu Yakası’na yapılacak yeni otogar için iki grup Kurtköy’ü tespit etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine yol verdiğini iddia eden Galip Öztürk’ün maaşlı personelleri otogarı Viaport Alış-Veriş Merkezi’nin arka tarafına yapacaklarını açıklarken, Harem Otogar Dernek Başkanı Kemal Kulaçoğlu ise başka bir iş adamı ile ön tarafına yapacaklarını açıkladı. Harem otobüs çıkışları 30 TL iken her iki gurupta 60-70 TL çıkış parası ile birlikte esnaftan hatırı sayılır kira almayı hayal ediyor.

BAŞKAN NE DENİŞKTİ?

2018 yılında dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı “Harem Otogarı kaldırılacak. TEM Otoyolu üzerinde Silivri, Selimpaşa, Bahçeşehir, Arıcılar, Kavacık, Ataşehir ve Kurtköy’de cep otogarları yapılacak. Anadolu yakasına yapılacak otogar için yer seçimi büyük önem taşımaktadır. Arkadaşlarımız bu konuda mevcut çalışmalarına alternatif projeler geliştirdi. Belirlenen alanlarda kamulaştırmanın yapılmasıyla birlikte ihale şartları oluşacak ve en kısa sürede de inşaat çalışmaları başlayacak” diyerek otogarı İBB’nin yapacağını kesin cümlelerle dile getirmişti.

İBB’DEN AÇIKLAMA!

Konula ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden üst düzey bir yetkili açıklamalarda bulundu. Açıklama da aynen şu ifadeler kullanıldı; “Otogar yapımı şuan için belediyemizin gündeminde yoktu. Lakin Harem Otogar Derneği’nin bu konuda çalışma yapması ve tespit ettikleri yeri tarafımıza sunması yine aynı şekilde başka bir gurubun daha çıkıp otogar yapacağız demesi, konuyu gündemimize taşıdı. Biz 16 milyon İstanbulluya hizmet için yola çıktık. Bir otogar yapılacaksa, bunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapar veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile koordineli bir şekilde bunu İstanbul halkına kazandırırız. Harem esnafımızın da mağdur olmasının önüne geçeriz.”