Güncel Haber
Giriş Tarihi : 25-04-2021 21:42   Güncelleme : 17-05-2021 23:28

Taşınan taşınana!

Korona Virüs nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaş, yaşadığı büyükşehir terk etmeye başladı. İnsanların doyduğu yerden mecburi olarak geri doğduğu yere taşınmaya kalkması, nakliye sektörünü hareketlendi. Göztepe Nakliyat CEO’su Ulaş Gümüşoğlu, “Evden eve taşınma taleplerinde yüzde 64 artış oldu” dedi.

Taşınan taşınana!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2020 yılında en çok göç veren şehirlerin başında 381 bin 654 kişiyle İstanbul geldi. İstanbul’u İzmir, Ankara, Antalya ve Bursa takip etti. Tekirdağ, Samsun, Sakarya, Muğla, Ordu, Balıkesir, Diyarbakır ve Giresun ise göç veren iller arasında öne çıkıyor.

SEKTÖRÜ CANLANDIRDI

Konuya ilişkin açıklama yapan evden eve taşıma şirketlerinden Göztepe Nakliyat’ın CEO’su Ulaş Gümüşoğlu, “Korona virüs insanları ekonomik anlamda krize soktu. İşleri tepetaklak olan gerek esnaf, gerekse işçi kesiminin büyükşehirlerde yaşaması zorlaştı. Onlarda haliyle küçük şehirlere göç etmeye başladılar. Diğer yandan evlerin ofise dönüşmesi ve akıllı teknolojilerin mekândan bağımsız çalışma olanağı sunması, kariyeri için ya da geçim derdiyle büyük şehirlerde yaşayanların kararlarını etkilemeye başladı. Bu durum şehirlerarası taşımacılık faaliyetlerini ve nakliye şirketlerine olan ihtiyacı artırdı. Bizler de Göztepe Nakliyat olarak 2020 sonu itibarıyla 30 binden fazla müşteri edindik. Şehirlerarası nakliyat taleplerinde ise bir önceki yıla kıyasla yüzde 64 artış gözlemledik” ifadesini kullandı.