Güncel Haber
Giriş Tarihi : 26-04-2021 16:36   Güncelleme : 26-04-2021 16:36

Herkes kolay para kazanma peşinde

Tarım, hayvancılık ve üretimden uzaklaşan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde sürekli tüketen bir toplum oluştu. TUİK verilerine göre genç nüfusunun yüzde 25’i işsiz iken, şirketlerde borsa yolunda ilerliyor. Sucusu borsa da, yağcısı borsa da uncusu borsa da, yoğurtçusu borsa da şimdi de araç kiralama şirketi borsaya adım atıyor.

Herkes kolay para kazanma peşinde

Araç kiralama şirketlerinden Escar, halka arz için SPK’ya başvurdu. Şirket paylarının yaklaşık yüzde 20’sinin halka arzı için çalışmalarını sürdüren Escar’ın, halka arzdan elde edeceği gelirin yüzde 70’ini şirketin büyüme hedeflerine bağlı olarak kullanacağı açıklandı.

YOĞURDU DA ÜFLE

Türkiye’de genç nüfusun kolay para kazanma hırsı ile hareket etmesi Faruk Fatih Özer gibilerin iştahını kabartıyor. Hatırlanacağı üzere Thodex şirketini kurarak Kripto para sistemini piyasaya sunan ve Türkiye’de yüz binlerce kişiyi sisteme dahil eden Faruk Fatih Özer, Nisan 2021’de 2 milyar dolarla ile yurt dışına kaçtığı iddia edildi. Uzmanlar ise hiçbir dönemde kolay para kazanılmadığını, ancak üretimle kazanmanın mümkün olabileceğini dile getiriyor ve ekliyor; “Kazansaydı iki cihan peygamberi Muhammet Mustafa S.A.V. kazanırdı. O’nun kalbinden geçirmesi bile yeterliydi. Ama o ne yaptı, çobanlık yaparak alın teri ile kazandı.”