Kara
Giriş Tarihi : 30-04-2021 23:55   Güncelleme : 30-04-2021 23:55

Ovacık, öncelik istedi

ÖHO Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık, şoförlere karşı vatandaşın biraz daha hoşgörülü davranmasını isterken, yetkililerden ise kendilerine aşı önceliği talebinde bulundu. Başkan Ovacık, “Günlük olarak 25 bin seferde yaklaşık 3 milyon insan taşıyoruz. Bize karşı, vatandaşlarımızın biraz daha hoşgörülü davranmasını bekliyoruz” dedi.

Ovacık, öncelik istedi

Özellikle son dönemlerde yolcular tarafından darp edilen, hakarete uğrayarak gündeme gelen özel halk otobüsü şoförleri, tam kapanma sürecinde de hizmet vermeye devam edecek. İstanbul’da her gün milyonlarca kişinin şehir içinde ulaşım aracı olarak kullandığı özel halk otobüsünün şoförleri, yolcular tarafından maruz kaldıkları şiddetin son bulmasını talep etti.

BİRAZ DAHA HOŞGÖRÜ

İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık, “Şuan da araçlarımızda kapasite kısıtlaması var. Valilik tarafından alınan karar gereği biz araçlarımıza 14 kişi oturabilecek, 25 kişiyi ise ayakta seyahat edebilecek şekilde taşıyabiliyoruz. Haliyle bizler de alınan kararlara riayet etmek istiyoruz. Diğer yandan sabah saatlerinde bir yolcu yoğunluğu yaşanıyor. Valilik tarafından alınan kararları uygulamaya çalışırken, vatandaşlar bizlerin onları araca almak istemediğimizi düşünüyor. Sonuç olarak şoför arkadaşlarımıza bir tepki meydana geliyor. Hatta olayın boyutu ciddi kavgalara kadar gidebiliyor. Vatandaşlarımızın bu konuda bizlere karşı biraz daha hoşgörülü olmasını vrzu ediyorum” dedi.

ŞOFÖRLER AŞILANMALI

Salgın sürecini atlatmak için daha duyarlı olunması gerektiğini ifade eden Başkan Ovacık, şöyle devam etti: “Korona Virüs salgını nedeniyle yolcu sayımız fazlasıyla düştü. Virüsle mücadele kapsamında alınan tam kapanma kararı sonrası biz yine işimizin başında olacağız. Yaşadığımız salgın sürecinde sağlıkçılardan sonra insanlarla en çok diyalog kuran, aynı ortamı teneffüs eden sektör durumundayız. Bu sebeple bizlerin bir an önce aşılanması gerekiyor. Sonuç olarak yolcu kapasiteleri düşürülmüş olsa da her gün yüzlerce kişiyi araçlarımızda ağırlıyoruz.”