Güncel Haber
Giriş Tarihi : 02-05-2021 13:01   Güncelleme : 02-05-2021 13:01

Hayat tecrübedir, yanlıştan dönülmeli!

Türkiye’nin önde gelen nakliye firmalarından, Kadir Demir Uluslararası Taşımacılık Şirketi’nin Müdürüyüm. Malumunuz üzerine üzere tüm dünya da olduğu gibi ülkemizde de Korona Virüs salgını çerçevesinde bir takı önlemler alındı. Bunun da en başında 65 ve üstü yaş gurubunun sokağa çıkma sıkıtlamasıdır.

Hayat tecrübedir, yanlıştan dönülmeli!

Çalışma hayatını olumsuz yönde etkilememesi için 65 yaş ve yukarısı için, sokağa çıkma konusunda, çalışanlara muafiyet getirilmişti. Sıkıntı olmaksızın işimize gidip gelebiliyordum. Son yayınlanan genelgeden sonra, çalışma muafiyet yazısı alabilmek için e-devlet üzerinden başvuru yaptığımda; “Bu Hizmete Başvuru Yapabilmeniz için 65 Yaş Altında Olmanız Gerekmektedir” uyarısı ile karşılaştım.  Hala da bu uyarının şaşkınlığı içerisindeyim.

Nakliye sektörü, ihracat ve ithalatın atar damarıdır. Benim durumumda olan birçok meslektaşımın olduğunu da biliyorum. Ne yapacağız? İşlerimiz nasıl yürüyecek? Onlarca aracımız Avrupa’nın dört bir yanında seferde. Kimini Türkiye’den, kimini de dönüş için İngiltere’den yüklüyoruz. Avrupa ve İngiltere’nin birçok yeri ile iş bağlantılarımız var. Firma sahibi ve yöneticilerinin şirkete gidememesi, bizleri telafisi olmayan sıkıntılara sokar.
Sektörümüzde yöneticilerin, sadece şirkete değil, işi ile ilgili her yere gidebilmesine izin verilmesi gerekir.

Örneğin: araçlarımızın gemi ile gidip geldiği limanlar, Ulaştırma Bakanlığı, Ticaret Odası, noter,  ithalat ve ihracatçı firmalar, antrepolar,  UND vb yerler işimizin bir parçasıdır. Nakliye sektörünün sıkıntıları gerçekten çok büyüktür. Temennimiz var olan sıkıntılarımıza bir yenisinin daha eklenmemesidir. Yetkililerden sorunumuza çözüm bekliyorum. Bizler, ükemizin ekonomisini oluşturan şirketleri yönetiyoruz. Bu şirketlerin ekonomik anlamda zarar alması, ülkenin de ekonomik açıdan zarara uğraması anlamına gelir. Bu konuda biraz daha duyarlı olalım.

Yusuf Demir
Kadir Demir Lojistik