Güncel Haber
Giriş Tarihi : 07-05-2021 21:51   Güncelleme : 07-05-2021 22:13

Ulaştırma Dünyası yayın hayatına son verdi

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) yayın organı Ulaştırma Dünyası Gazetesi, Korona Virüs salgını nedeniyle oluşan ekonomik krize yenik düştü. 20 yıllık gazetenin baskısına son verildi.

Ulaştırma Dünyası yayın hayatına son verdi

Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk tarafından kurulan ve şehirlerarası otobüs taşımacılık sektöründe 20 yıl lobi faaliyetleri yürüten Ulaştırma Dünyası Gazetesi’nin yayın hayatına son verildi.

GALİP ÖZTÜRK DESTEĞİNİ KESTİ

İlk yayın hayatına Galip Öztürk ile birlikte UATOD bünyesinde başlayan Ulaştırma Dünyası Gazetesi, daha sonra Atlas Yazılım’a geçti. Burada geçen 4 yılın ardından TOFED bünyesinde yayınlanmaya devam etti. Akabinde TOFED bünyesinden AVTER’e geçiş yaptı. Galip Öztürk’ün talimatıyla AVTER’den de tekrardan TOFED bünyesine kaydırıldı. Galip Öztürk’ün ise hem TOFED’den hem de gazeteden ekonomik desteğini çektiği iddia edildi. Korona Virüs salgını ile birlikte gazete ekonomik krize girince, TOFED yönetimi baskıyı durdurdu. 3 personelden biri ayrıldı, yazıişleri müdürü ise Agustos 2020 tarihinden beri kısa çalışma ödeneği adı altında izinli.