Güncel Haber
Giriş Tarihi : 10-05-2021 18:57   Güncelleme : 10-05-2021 18:57

Küçük hata yoktur

Milli Eğitim Bakanlığı ile İstanbul Ticaret Üniversitesi arasında imzalanan Trafikte Küçük Hata Yoktur sosyal sorumluluk projesi protokolü kapsamında, 31 bini öğrenci olmak üzere toplamda 126 bin kişiye ulaşıldı. Projenin başında ise Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı bulunuyor.

Küçük hata yoktur

22 ve 26’ıncı dönem AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, eğitim alanındaki başarılı çalışmalarıyla da adından söz ettirmeye devam ediyor. Prof. Dr. Ilıcalı’nın bizzat yürüttüğü Trafikte Küçük Hata Yoktur sosyal sorumluluk projesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurul Başkanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü’nün de dikkatini çekti. Prof. Dr. Ilıcalı’nın bilgi ve birikimi ile yürütülen projenin en büyük özelliği ise son 2 yılda ülkemizde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kaza sayılarında yüzde 50 oranında azalma sağladığı başarısıdır.

GENİŞ KATILIMLI

Birleşmiş Milletler 6’ıncı Yol Güvenliği haftası kapsamında İstanbul Ticaret Üniversitesi Ulaştırma Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezince uluslararası katılımlı etkinlikler kapsamında “Yaşanabilir Caddeler ve Sokaklar Paneli” gerçekleştirildi. Panel, merkez müdürü ve TRAPDER Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı başkanlığında, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Birleşmiş Milletler Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır’ın danışmanı ve diplomat Öncü Keçeli, Dış İşleri Bakanlığı Çok Taraflı Ulaştırma Daire Başkanı Fethi Etem, Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Abdullah Süslü, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanı Mehmet Yavuz ve WHO Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Toker Ergüder’in katılımı ile yapıldı.

YAVAŞ, HIZLI GİTME!

Panelde, karayolu trafik güvenliğini artıracak çalışmalardan bahsedildi. Ayrıca panelde katılımcılar Birleşmiş Milletlerin bir kampanyası olan kentsel alanlarda 30 km/saat hız sınırına destek verdi. Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, “Söz konusu kampanya ile Trafikte Küçük Hata Yoktur projemiz entegre edildi. Miniklerimizle birlikte çekimlerini yaptığımız bir video da izletildi. Ardında, ülkemizde ölümlü/ yaralanmalı trafik kaza sayısındaki önemli düşüş sağlanarak elde edilen başarının sırları ve yapılanlar katılımcılara aktarıldı. Bundan sonraki süreçte, trafik bilinci, trafik kültürü, alternatif ulaşım türü tercihleri ve gerekli alt yapılar, çocuk yaşta eğitim, farkındalık çalışmaları gibi öneriler Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü gibi güçlü kuruluşlarla paylaşıldı. Panelimiz, kurum ve kuruluşların sivil toplum örgütleriyle ilişkilerini yakınlaştırmasına büyük fayda sağladı” dedi.