Güncel Haber
Giriş Tarihi : 12-05-2021 12:16   Güncelleme : 12-05-2021 12:16

Maslak’tan Kocaeli’ye!

İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulan Otomotiv Teknolojileri Araştırma Geliştirme Merkezi, yeni test şubesini Kocaeli’nde açacak. TOSB Sanayi Bölgesi’nde açılması planlanan test merkezinde otomotiv parçalarının testleri yapılacak.

Maslak’tan Kocaeli’ye!

OTAM, yeni test şubeleriyle müşteri ağını genişleterek ekonomik kazancını da büyütecek. Test merkezinin açılışının yıl içerisinde gerçekleştirileceği ifade edildi. Yeni şube ile otomotiv sektörü dışında savunma sanayi, havacılık ve beyaz eşya sektörüne de hizmet verilmesi hedefleniyor.

ÜRETİMİN KALBİ

Bölgede 90 otomotiv tedarik firmasının faaliyet gösterdiğini dile getiren OTAM Genel Müdürü Ekrem Özcan, “Ülkemiz için böylesine önemli bir merkezde şube açarak, yetkin kadromuzla sektörümüze daha hızlı, daha ekonomik çözümler sunabileceğimize inandık. TOSB içerisinde şube kurulum çalışmasını da Nisan ayı itibariyle başlattık. İstanbul İTÜ Maslak’taki şubemiz Motorlar ve Taşıtlar Test Merkezi, Kocaeli TOSB’daki şubemiz de Otomotiv Parça Test Merkezi olarak yine 3 vardiya şeklinde hizmet verecek. Test şubemizi başlangıçta 1000 m2 kapalı bir alana kuruyoruz. Kendi imkânlarımızla finanse ettiğimiz 5 milyon TL değerinde cihaz ve teknoloji yatırımı yaptık. Yıl içerisinde yeni şubemizin hizmete girmesini planlıyoruz” dedi.

TEPKİLERİNİ ÖLÇECEK

Ekrem Özcan, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında merkezle ilgili şu bilgilere de yer verdi: “Şubemizde otomotiv parçalarının test ve doğrulama hizmetleri ile çevresel testler başta olmak üzere, titreşim, şok, dayanım ömür gibi testler yapılacak. Örneğin, -70 derece ile +150 derece arasında çeşitli boyutlarda otomotiv parçalarının nasıl tepki verdiğini, 70kNa kadar güç uygulandığında parçamızın yaşam döngüsünü teknik olarak raporlayacağız. Test cihazlarımızla, tek ya da birden fazla çevre koşullarını aynı anda gerçeğe uygun olarak uygulayacağız. Sıcaklık, nem, yükseklik, güneş ısısı, ısıl döngü gibi koşulları, bilgisayar destekli veri kontrol ve toplama sistemiyle takip edilip raporlanacak. Titreşim ve şok testleri, kombine testler, sıcaklık, yükseklik, nem ve ısı döngüsü testlerini gerçekleştireceğiz.”