Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-05-2021 13:25   Güncelleme : 13-05-2021 13:25

İmamoğlu bu sefer sözünde duracak mı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçildikten sonra ilk otogar ziyaretinde “Kiracının kiracısı olmaz. Burada esnafımızı koruyacağız” ifadelerini kullanmıştı. Lakin bu ifadeler icraata geçmedi ve otobüs işletmecileri yine kiracının kiracısı oldu. Esnaf, hep vitrine oynayan Başkan İmamoğlu’nun bu sefer sözünde durmasını bekliyor!

İmamoğlu bu sefer sözünde duracak mı?

Korona Virüs salgını nedeniyle kapanmalar ve seyahat kısıtlamaları, şehirlerarası otobüs firma işletmecilerinin ekonomik sıkıntı yaşamasına neden oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sahibi olduğu Büyük İstanbul Otogarı’nda kira alınmayacağını başkan açıkladı ancak yazıhane üzerinden kira geliri kazananların bazıları, alt kiracılarından kira talebinde bulunduğu iddia ediliyor.

KİM KİMİ BAĞLIYOR?

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından “İBB olarak kiracılarımıza bir müjde vermek istiyorum. Tüm gayrimenkullerimizde kiracı olan esnafımızdan Mayıs ayında kira almama kararı aldık. İBB ile kira sözleşmesi olan tüm işletmeler bu haktan yararlanacaktır” notunu paylaştı. Ancak İBB’nin otogardaki bazı kiracılarının, kiracılarından kira talep ettiği iddia edildi. Konuya ilişkin açıklama yapan yazıhaneciler, “Biz bu işi anlamadık. Belediye kira almayacağım diyor. Belediyeden burayı kiralayıp da bize kiraya verenler, bizde kira talep ediyor. Başkanın açıklamasını hatırlattığımızda da; açıklamaları bizi bağlamaz. Kirayı vereceksiniz” diye söylediklerini iddia etti.

KONTRATLAR YAPILMADI

İBB’nin iştirak şirketi Boğaziçi Yönetim A.Ş. tarafından işletilen Büyük İstanbul Otogarı’nda yeni dönem için kira kontratları henüz yapılmadı. Normal şartlarda 2021 yılı Ocak ayında imzalanması gereken kira kontratları, yönetim tarafından salgın bahane edilerek ötelendi. Aradan geçen süre zarfında ise herhangi bir açıklama yapılmadı.  Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kiracının kiracısı olmaz” derken, yazıhaneler 5 bin 250 TL’ye kiraya verildi. Yazıhaneleri belediyeden kiralayanların büyük bir bölümü ise 30-40 bin TL’lere kadar yükselen ücretlerle kiraya verdi. Şimdi kiracının kiracıları Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan bu sefer sözünde durmasını bekliyor.