Güncel Haber
Giriş Tarihi : 29-05-2021 20:33   Güncelleme : 29-05-2021 20:33

Kanala kazma vurulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi’nin hayata geçirileceğini açıkladı. Projenin başlangıç tarihini de veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hizmetlerimiz bitti mi? Bitmedi, şimdi de inşallah Haziran ayının sonunda Kanal İstanbul'u şehrimize kazandırmak üzere temelini atıyoruz” dedi.

Kanala kazma vurulacak

İstanbul’un her geçen yıl daha da güzelleştiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya'nın bir yıl önce açıldığını, ardından Taksim Camii'ni inşa edip açılışını yaptıklarını, Çamlıca Kulesi’ni de İstanbul’a kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

TARİHE NOT DÜŞTÜ!

Konuya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rahatsız olanlar var, olacaklar, varsın olsunlar. Biz bu eserleri İstanbul’umuza, İstanbullu bütün vatandaşlarımıza kazandırdıkça bizim heyecanımız ve hizmet aşkımız katlanarak artıyor. Kanal İstanbul’u, İstanbul’a kazandırdığımızda şehrimizin hem coğrafi hem stratejik hem tabii güzelliği bir kat daha artacaktır. Kanal İstanbul’un üzerinde altı tane köprü göreceksiniz. Bu altı köprüyle adeta Kanal İstanbul’un sağında, solunda iki şehir inşa edeceğiz. Bu iki şehirle beraber İstanbul bir başka olacak. Daha başka bir güzel olacak. Ya bunlar nereden çıkardı bunları diyecekler. Kim? O malum tipler. Ama biz yapacağız. Çünkü biz tarihe not düşüyoruz. İki kıtaya yayılmış böyle bir şehirde yaşamakla ülke olarak böyle bir şehre sahip olmakla ne kadar iftihar etsek azdır. Şairlerin her köşesini ayrı bir hissiyatla anlattığı, şarkıların her vasfını aynı bir nameyle dillendirdiği İstanbul’un kıymetini çok iyi bilmeliyiz” ifadesini kullandı.