Güncel Haber
Giriş Tarihi : 30-05-2021 02:38   Güncelleme : 30-05-2021 02:38

Yüzde 20 zam geliyor

Arabası olan herkesi ilgilendiriyor. Fiyatlarla ilgili açıklama geldi. Yüzde 20 zam geliyor. 960 liraya yükselecek. Tek tek hesaplandı. Trafik sigortası ile ilgili düzenlemeler son anda kanun teklifinden çıkarıldı, yani artık konu ile ilgili herhangi bir düzenleme bulunmuyor. Bu da şimdi ne olacak? sorusunu akıllara getirdi. Önümüzdeki dönemde trafik sigortasının fiyatlarında yüzde 20’nin üzerinde artış bekleniyor.

Yüzde 20 zam geliyor

Karayolları Trafik Kanunu çerçevesindeki zorunlu mali sorumluluk sigortası kapsamı dışında kalan konuların yeniden düzenlenmesi için Meclis'e kanun teklifi verildi. Bu düzenlemeye göre, bu tazminatlardan değer kaybı tazminatında, aracın piyasa değeri, kullanılmışlık düzeyi, hasara uğrayan parçaları ile hasar tutarı dikkate alınacak.

ŞARTLAR BELİRLENECEK

Konuya ilikin açıklama yapan Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Hizmet Sektörü Başkanı İsmail Purtuloğlu, “Sürekli sakatlık tazminatı hesaplanmasında da aynı esaslar geçerli olacak. Sürekli sakatlık oranı esas alınarak hayat anüiteleri ile genel kabul görmüş aktüerya kurallarına uygun olarak hesaplama yapılacak. Sürekli sakatlık oranının tespitinde esas alınacak mevzuat, zorunlu mali sorumluluk sigortası genel şartlarında belirtilecek. Teklifle, tazminat dışında kalan hallere ilişkin de bir düzenleme yapılıyor.  Düzenlemeyle, tazminat dışında kalan zararlar sigorta sözleşmesinde teminat altına alınan risk ile bağdaşmadığından, söz konusu kişiler ve araçların uğradıkları zararların, zorunlu mali sorumluluk sigortası kapsamı dışında bırakılması amaçlanıyordu.  Ancak düzenleme son anda kanun teklifinden çıkarıldı. Trafik sigortaları yüzde 20 zamlanacak” ifadesini kullandı.