Güncel Haber
Giriş Tarihi : 14-06-2021 19:07   Güncelleme : 14-06-2021 21:02

Otogar İBB ile ortak yapılacak

Üsküdar Belediyesi tarafından işletilen Harem Otogarı, Tuzla’ya taşınacak. Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait 150 dönüm arazi üzerine inşa edilmesi planlanan otogar, yap işlet devret modeli ile yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi uhdesinde olan otogarın yapım ve belli bir süre işletmeciliği ise TOFED kontrolünde sektör mensupları yapacak.

Otogar İBB ile ortak yapılacak

Yıllardır Harem Otogarı taşındı, taşınacak, yapıldı, yapılacak yönündeki söylentilere İstanbul Büyükşehir Belediyesi noktayı koydu. Harem Derneği öncülüğünde Viaport Alış-Veriş Merkezi’nin önünde başlayan otogar inşaatın için İBB’den yetki ve onay alınmadığı öğrenildi. Viaport Alış-Veriş Merkezi’nin arka tarafında yapılması gündeme gelen otogar için de TOFED’in İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüşmeler yaptığı bilgisine ulaşıldı.

OTOGAR YAPILACAK

TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin’in konuya ilişkin beyanatı üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım’dan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, Ulaşım Gazetesi’ne özel açıklama yaptı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, “Türkiye Otobüsçüler Federasyonu ile Harem Otogarı’nın taşınacağı bölgeye yapılması planlanan otogar için bir görüşmemiz var doğrudur. Konuşulmadı ama işbirliği halinde bir otogar yapma çalışmamız var. TOFED Genel Sekreteri Mevlit İlgin, konuyla ilgili doğru söylemiş. Otogar yapımı noktasında kuralları, yap işlet devret modeli gibi konular görüşülmedi ama genel detaylar dile getirildi” dedi.

HAREM DEĞİL, TOFED!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Harem Derneği’nin yaptığı otogar yapım projesini desteklediği yönünde çıkan söylentilerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, “Yok öyle bir şey. Harem Derneği ile bir çalışma yapmadık ve bir araya da gelmedik” dedi. Demir, “Harem Derneği, biz otogar yapacağız diye İBB’ye hiç gelmedi. Gelseler, biz onlarla da görüşürüz tabii ki görüşürüz ama öyle bir girişimde bulunmadılar. Yapımına başladıkları yer için otogar ruhsatı almadılar. İnşaat ruhsatı aldılar. Bizden habersiz kendi başlarına göre bir proje yapıp, orada kendi başlarına bir inşaat ruhsatı alıp tabela dikmişler diye duyduk sadece” diye konuştu.

Haber: Hüseyin KARABULUT – Ulaşım Gazetesi