Kara
Giriş Tarihi : 14-08-2021 00:23   Güncelleme : 14-08-2021 00:23

Metro Turizm, Valiyi yalanladı

Van Cumhuriyet Başsavcılığı düzensiz göçmenlerin yakalanması için düğmeye bastı. Van ve Ağrı kolluk kuvvetleri ortaklaşa yürüttükleri operasyonda Metro Turizm’e ait durdurdukları otobüste 7 kaçak yolcu yakalandı. Van Valisi Mehmet Bilmez, “Otobüs sürücüsü A.O gözaltına alınmış olup, olayla ilgili adlı ve idari işlemler başlatıldı” dedi.

Metro Turizm, Valiyi yalanladı

Güvenlik güçlerinin Ağrı Patnos ilçesi yol kontrol noktasında durdurdukları ve işlem yaptıkları Metro Turizm’e ait otobüs ile ilgili firmadan açıklama yapıldı. Metro Turizm Genel Müdürü Özgür Ayyıldız imzasıyla yapılan açıklamada Van Valisi Mehmet Bilmez, yalanlamaya çalışıldı.

GEREKLİ ÖNLEM ALINIR!

Özgür Ayyıldız, yaptığı açıklamada aynen şu ifadelere yer verdi: “Karayolu taşımacılık kapsamı dışında taşımacılık yapılması hukuki açıdan mümkün olmamakla birlikte şirket politikamız gereği de kabul edilemezdir. Metro Turizm olarak hiçbir zaman yasal düzenlemeler dışında taşımacılık yapmadığımız gibi bünyemizde faaliyet gösteren tüm sözleşmeli araç işletmelerimiz için böyle bir olayın şüphesinin doğması halinde dahi derhal sözleşme ilişkisi sonlandırılmakta ve gelecekte de hiçbir ticari ilişki kurulmaması için gereken tüm önlemler alınmaktadır. Uzun yıllardır sektörde lider olarak faaliyet gösteren Metro Turizm’e doğruluğu araştırılmadan sosyal medya aracılığıyla usulsüz yolcu taşımacılığı ve göçmen kaçakçılığı suçlarını itham ederek paylaşımların gerçeklikle bir alakası bulunmadığı hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

VALİ BİLMEZ NE DEDİ?

Konuya ilişkin açıklama yapan Van Valisi Mehmet Bilmez ise; “İran sınırından Van’a akın eden kaçak göçmenleri durdurmak için güvenlik tedbirlerimizi arttırdık. Düzensiz göçmenleri aldığı gerekçesiyle batıya giden Metro Turizme ait yolcu otobüsü, Van ve Ağrı kolluk kuvvetlerinin koordinasyonu ile Ağrı Patnos ilçesi yol kontrol noktasında durduruldu. Yapılan kontrollerde otobüste 7 düzensiz göçmen olduğu tespit edildi. Kaçak yolculara idari para cezası kesildi ve sınır dışı edilmek üzere işlemleri başlatıldı. Olayda organizatör olduğu değerlendirilen otobüs sürücüsü A.O gözaltına alındı. Başsavcılık, görüntülerde yer alan otobüsün sürücüsü, görevlileri ve firma hakkında resen soruşturma başlattı” ifadesini kullandı.