Güncel Haber
Giriş Tarihi : 19-08-2021 21:04   Güncelleme : 19-08-2021 21:11

Canan Kaftancıoğlu, otobüsçüye el atacak!

Esnafın belediye kasasında 4 ayın üzerinde ödemesi bulunuyor. İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık, konuyu CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na aktararak destek istedi. İl Başkanı Kaftancıoğlu da esnafa çözüm sözü verdi.

Canan Kaftancıoğlu, otobüsçüye el atacak!

CHP İL Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile yapılan toplantıya ÖHO Esnaf odası Başkanı Göksel Ovacık ile birlikte İstanbul Halk ulaşım A.Ş. Başkanı Naci Yağız, Başkan vekili Yaşar Geyik, Öztaş A.Ş. Başkanı Mehmet Tekin ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda CHP Tuzla ilçe yönetimi de hazır bulundu.

MAZOT ALACAK PARA YOK

İstanbul da toplu taşıma hizmeti veren özel halk otobüs esnafının belediyeden ödeme alamadığı için ciddi ekonomik kriz yaşadığını dile getiren Oda Başkanı Göksel Ovacık, “Otobüslerimiz yeni düzenleme ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İETT bünyesinde kiralama yöntemiyle hizmet vermektedir. Son aylarda hak edişlerimiz düzenli olarak yatırılmadı. Bundan dolayı esnafımız ciddi problemler yaşamaya başladı. Maliyetlerimizi dahi hakediş olarak alamıyoruz. Esnafımızın cebinden para olmadığı için sefere çıkacak otobüse mazot alamıyor, bakımlarını yaptıramıyor, çalışan şoför personellerimizin maaşlarını ödeyemiyor. Çok ciddi şekilde sıkıntılar var. Bu sıkıntıların çözümü konusunda hem bürokraside, hem de siyasetten ne yapılabiliriz konusunda devamlı girişimlerde bulunuyoruz. CHP İl Başkanı olarak da sizlerle görüşüp, konunun vahametini ve ciddiyetini anlatarak acil çözüm talep ediyoruz” dedi.

16 MİLYON İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık’ın yaptığı konuşmanın ardından bir açıklama da CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yaptı. 16 milyon İstanbulluya hep birlikte hizmet ettiklerini vurgulayan Kaftancıoğlu, “Sorunlarınız bizim sorunumuzdur. Çözümü noktasında size elimizden gelen desteği sağlayacağız. Daha güzel yarınlar için birlikte çalışıyor, geleceği birlikte inşa ediyoruz. Esnafımızın sorunu, bizim sorunumuzdur. Belediyemiz ile birlikte el ele verip, esnafımızın sorunlarını çözerek halkımıza daha kaliteli hizmeti sunacağız” ifadesini kullandı.