Güncel Haber
Giriş Tarihi : 08-10-2021 11:52   Güncelleme : 08-10-2021 11:53

Bakanlığın motoru conta yaktı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın ev sahipliğinde Ulaştırma Şurası yapıldı. Sektörün öncülerini bir araya getirmeyi amaçlayan Bakanlık, son dakika PCR Testi zorunluluğu ile davetlileri kapıdan geri çevirdi. Salonun koltuklarını ise Cumhurbaşkanı korumalarının doldurduğu iddia edildi.

Bakanlığın motoru conta yaktı!

Dünya da ve Türkiye’de ulaştırma sektörünün mevcut durumu ve dinamikleri, sektörlerin geleceğe yönelik planlarının, öngörülerinin, hedeflerinin ve politikalarının konuşulacağı Ulaştırma ve Haberleşme Şûrası düzenlendi.

UND DE KAPIDAN ÇEVRİLDİ

İstanbul’da yapılan Ulaştırma Şûrası’nın 2021 teması Lojistik, Mobilite, Dijitalleşme olarak belirlendi. Bakanlık günler öncesinden sektör temsilcilerini şuraya davet için yoğun bir gayret sarf etti. Etkinliğin başlamasına kısa bir zaman kala ev sahibi Ulaştırma Bakanlığı, aşılara artı olarak PCR Testini zorunlu kıldı. Aşıları tam olsa bile son 24 saatti kapsayan PCR Testi olmayan hiçbir davetli kapıdan içeri alınmadı. Lojistik sektörünün çatı örgütlerinden Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) temsilcileri de şura kapısından içeri giremedi. Etkinliğe davet edilip de şura salonuna giremeyen sektör temsilcileri ise “Bu nasıl bir organizasyon. Bakanlık bizi davet etti ama koyduğu kurallar ile kendi personeli bile içeri giremedi. Adeta motor conta yaktı, devridaim kayışı koptu” diyerek tepki gösterdiler.