Güncel Haber
Giriş Tarihi : 04-11-2021 21:09   Güncelleme : 04-11-2021 21:09

150 yaşında!

İBB’nin köklü kurumu İETT, 150’nci yılını, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen galayla kutladı. Galada konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Halkımızın ihtiyaçlarına, sorunlarına çözüm olmaya çalışan bir süreç yönetiyoruz. 16 milyon insanımıza hizmet sunan Büyükşehir Belediyemizin, iyi bir planlamayla bir hizmet sürecine ihtiyacı vardır” dedi.

150 yaşında!

İETT’nin, Dersaadet Tramvay Şirketi'nin kurulması ve 1871'de ilk atlı tramvayların hizmete girmesiyle başlayan yolculuğu, 150’nci yılına ulaştı. İETT, 150’nci yılını Şişli Harbiye’deki Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen galayla kutladı. Oyuncu Pelin Batu’nun sunuculuğunu yaptığı İETT’nin 150’nci Yıl Galası, kurum tarihçesinin görsellerle anlatıldığı kısa film gösterimi ve İETT Genel Müdürü Alper Bilgili’nin konuşmasıyla başladı.

GÜÇLÜ BİR AİLEYİZ!

Konuşmasında İETT tarihçesini özetleyen Bilgili, “İETT, bu 150 yıl içerisinde, deneyimleriyle gelişti ve dönüştü. Bugün, yolcularımızın memnuniyetini en öncelikli hedefimiz olarak gören fedakâr çalışanlarımızla, 15 bin kişilik güçlü bir aileyiz. İstanbulluları işlerine, evlerine, okullarına, yakınlarına ve sevdiklerine ulaştırabilmek için geçmiş nesillerden devraldığımız bu hizmet geleneğini, bizler de gelecekteki meslektaşlarımıza aktarabilmek üzere her gün durmaksızın çalışıyoruz. 800 hatta, 6 bin aracımızla, 50 bin seferde, yaklaşık 4 milyon yolcumuzu taşıyoruz. Gelecekte, İETT’mizi daha da iyi yerlere taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.

BAŞARILI KURUM

İETT’nin 150’nci Yıl Galası’nda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise İstanbul’un dünyanın en köklü tarihe sahip şehirlerinden birisi olduğuna vurgu yaptı. Başkan İmamoğlu, “Dünyada, 100 yılı aşkın kurumu olan ülkeler ve şehirler çok fazla değildir. Bu açıdan gerçekten İETT kurumumuzun ne kadar kıymetli olduğunun farkında olmamız gerekir. En başarılı kurumlarımızdan biri olması noktasında da en üst düzeyde çabayı ortaya koymamız gerekir” dedi. “İlk atlı tramvaylarla beraber başlayan maceranın içerisinde, 150 yıldır yapılmış çok değerli işler var” diyen İmamoğlu, “Geçmişten bugüne bu değerli çalışmaları yürüten, yöneticilere ve emekçilere minnet duygularımı iletiyorum. Elbette hayatını kaybedenler var. Onları rahmetle, minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALARA DEVAM

“İETT gibi, İSKİ gibi lokomotif kurumlarımızın varlığı, İBB’nin yüzyıllardır süren hizmet yolculuğu, bu kadim kentin, kadim kültürün önemli unsurları” diyen İmamoğlu, konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “16 milyon insanımıza etkin ve aktif bir biçimde günlük hizmet sunan Büyükşehir Belediyemizin, tabii ki özverili, çok özenli, iyi bir planlamayla bir hizmet sürecine ihtiyacı vardır. Bunu disiplinle, denetimle pekiştirdiğinizde de kusursuza yakın bir süreci İstanbullulara hediye etmiş oluyorsunuz. Kente hizmet veren, yaklaşık 15 bin kişilik İETT ailesinin gerçekten her bir ferdine, kadınından erkeğine, bütün çalışanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah bu hizmet kalitesini daha üst seviyelerine seviyelere taşıyacağına olan inancımla İETT'mizin 150’nci Yılını kutluyorum.” Gala, Hakan Şensoy Senfonik Orkestrası’nın çaldığı eserlerle son buldu.