Güncel Haber
Giriş Tarihi : 07-11-2021 21:24   Güncelleme : 07-11-2021 21:24

Özmen; insan yerine konduk

Özel halk otobüs işletmecilerinden Muhittin Özmen, yıllarca karşılarında muhatap bulamadan hizmet vermek zorunda kaldıklarını söyledi. Özmen, “Doğruları görme borcumuz. Hele bunca yıl öz sermayemizi kaybetmemize aldırılmazken, paydaş sayarak bize önem veren kaale alan İmamoğlu yönetiminin yaklaşımına teşekkür etmeliyiz” dedi.

Özmen; insan yerine konduk

Özel Halk Otobüsü İşletmecisi Muhittin Özmen, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilk kez bu dönemde bizi paydaş kabul etti. Sırf bu yüzden İmamoğlu’na teşekkür ediyorum” diyerek, Doğruya doğru karşılık eğriye de tepki şart. Tersine düşünen yanılır” ifadesini kullandı.

MAĞDUR EDİLDİ

Yılların işletmecisi Hacı Muhittin Özmen, Özel Halk Otobüsü İşletmecileri’nin bireysel toplu taşıma hizmeti verme sırasında sınırsız yolcu memnuniyeti uygulaması yüzünden çok mağdur edildiklerini dile getirerek, “Şimdi paydaş kabul edilir duruma gelmemiz az nimet değil. Vesile olanlardan sebep olup buna destek verenlerden Allah razı olsun” diye konuştu. A82O no’lu araç sahibi Muhittin Özemen, Özel Halk Otobüsü İşletmecisi olarak her türde insanı birlikte taşıma gibi, herkesi dinleme gibi özelliğe sahip esnaf olduklarının unutulmuş, unutturulmuş olduğunu belirterek, “Oysa, biz esnafız işimiz de sadece toplu taşıma hizmetini ayrımsız herkese vermekten ibarettir” dedi.

HERKESE EŞİT MESAFE

Özmen, bölgesel ve dar bölge sistemlerinin yerine neredeyse dünyadaki sözleşme sistemlerinden birine geçilerek, sonunda kilometre bazlı sabit gelir sistemli çalışmaya başlanmasının çok önemli olduğunu ve buna da yürekten teşekkür edilmesi gerektiğini dile getirdi. Özmen, “Siyasete bulaşmama adına yönetim erkinin yanında olmayı marifet de saymamak lazım elbette. Ancak; hizmet görevi iktidarda olanların ana işi olduğundan onun yönlendirmesine uygun davranmak usulüne uymak elbette görevdir. Sapla saman karışmasın. Doğruyu kim yaparsa, ona cesaret vermek desteklemek ve teşekkür etmek lazım. Yazık ki gelinen aşamada yaşanan değişimle ortaya çıkan durumda biz bu noktayı çok uzun zamandan beri göz ardı etmiş gibi davranıyoruz. Ben özel halk otobüsçüsüyüm ve herkesi eşit mesafede taşırım. Benim hizmet tanımım da bu var. Bu anlayışa uyarım. O zaman bana kim kolaylık gösterir, alan açar. Yaşadığım sıkıntılarda destek olursa ona da yaptığı her doğru için teşekkür ederim. Allah rızası içinde bu böyledir. Vatandaşlık görevi kadirbilirlik içinde adalet için de böyle” diye konuştu.

AKLIN YOLU BİRDİR

“Siyasetin gündemi ne olursa olsun bizim gerçeğimizde ilk kez gerçekten paydaş sayıldık” diyen Özmen, şöyle devam etti: “Gerçekten ortak arama toplantılarında yer alarak bu sisteme geçme serbestisi sisteme görüş sunma fırsatı bu dönemde verildi. Şimdi bunu inkâr mı edelim? Ben başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibi olmak üzere, İETT Genel Müdürümüz Alper Bilgili ve kadrosuna, emeği geçen ve bize destek olan tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Henüz yapmanız gereken şeyler de var diyorum. Bunu da söylemekten çekinmiyorum. Çünkü marifet iltifata tabidir ve her doğru toplumda toplumun fertlerinde doğru karşılığını görmeli. Özel halk otobüsçüsü olarak benim görevim doğru ve adil yapılan uygulamaya teşekkür etmek.”