Güncel Haber
Giriş Tarihi : 07-11-2021 21:28   Güncelleme : 07-11-2021 21:28

Yüzler güldü

Mavi Marmara Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cahit Kuş, gelişmelerin her dönem kendi mecrasında getirisi olduğunu söyledi. OTİS sisteminin esnafa kazanım adına ortak akıl sunduğunu dile getiren Kuş, ortaklaşa revize çalışmalarının da yeni bir eşiği araladığına dikkat çekti.

Yüzler güldü

Kentiçi toplu taşıma şirketlerinden Mavi Marmara A.Ş.’nin Başkan Yardımcısı Mehmet Cahit Kuş, OTİS sistemini değerlendirdi. 1 Aralık 2020 tarihinde yürürlüğe alınan Kilometre Bazlı Sabit Gelir Sistemi’nin özel halk otobüsçülerine salgın kısıtlarına rağmen soluk aldırdığına dikkat çeken Kuş, İETT’nin iyileştirme ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

DÜZENLEME YAPILACAK

“OTİS sözleşmesini güncelleyerek yenileyeceğiz. 5 şirket yöneticilerinin de hazır bulunacağı İETT ile yapılacak görüşmelerde birinci önceliğimiz, geçen yıl yapılan Özel Taşımacı İşletme ve Hak ediş Sistemi (OTİS) sözleşmesinde ortaya çıkan esnaf aleyhine olanların tespit edilmesi. Bunları gidermek. Bir yıl boyunca yapmış olduğumuz saha çalışmalarında; hesapsız maliyet çalışmalarında, filo planlama hesaplamalarında yaşanan aksaklıkları tespit ederek, 5 şirketin ortak kararıyla ortak yeni sözleşme hazırlamaktır. Bu hazırlanan sözleşmede önceki sözleşmeyle yaşadığımız sabit gider, sabit maliyetler ki; bunların hepsi geçen yıldan bu yana müthiş biçimde bir artış göstererek bizi geriye itmiştir. Bunun ortaya çıkmasında salgından kaynaklı ekonomik çatışmaların olduğu söylenebilir. Sebep ne olursa olsun, bu durum maalesef; esnafın başta akaryakıt olmak üzere yedek parça ile birlikte birçok gider kalemlerinde aşırı fiyat artışlarına sebep oldu. Biz işte bu geriye gidişlerin önüne geçmek için tekrar güncellenmesi gereğini duyarak, güncelleme çalışmalarını gözden geçirilmesine başladık. İETT Genel Müdürümüz Alper Bilgili ve heyetiyle görüşerek ele alacağız” dedi.