Güncel Haber
Giriş Tarihi : 02-12-2021 23:16   Güncelleme : 02-12-2021 23:16

Lastik satışları iyi

Dünya lastik üreticilerinden Michelin, ekonomideki dalgalanmalara rağmen, başarılı bir operasyon yürüterek yılın ilk dokuz aylık döneminde yüzde 15.6 oranında artışla 17.2 milyar Euro satış rakamına ulaştı.

Lastik satışları iyi

Michelin, 2021 yılının ilk dokuz aylık dönemine ait finansal sonuçlarını açıkladı. Süregelen salgının yanı sıra tedarik zincirlerinde yaşanan geniş çaplı bozulma, artan lojistik ve enerji maliyetleri gibi konularda ekonomilerde yaşanan dalgalanmaya rağmen, dokuz aylık dönemde satışlarını yüzde 15.6 oranında artırdı. Şirket dokuz aylık dönemde pazara sunduğu lastik satışlarından 17.2 milyar Euro gelir elde etti.

BÜYÜME SÜRDÜRÜYOR

Michelin yüzde 1.3’ü üçüncü çeyrekte olmak üzere, lastik satış adetlerinde yüzde 14.8 oranında büyüme sağladı. 2021’in ilk dokuz ayında oldukça sağlam bir performans sergilediğini belirten Michelin Grup CEO’su Florent Menegaux, “Tedarik zincirlerinde yaşanan büyük aksamalar, enerji ve diğer maliyetlerdeki keskin artışlarla hâlâ devam eden bu olağandışı ortamda, tüm ekiplerimize tekrar teşekkür ediyorum. Ekiplerimizin bağlılığı ve sıkı çalışması sayesinde şirketimizin sağlamlığını bir kez daha göstererek iddialı büyüme stratejisini sürdürüyoruz” dedi. Bu yıl, kamyon lastik pazarının yüzde 6 ile yüzde 8 oranında tekrar yükselişe geçmesi beklenirken, özel ürün grubu pazarının ise yüzde 9 olması tahmin ediliyor.