Güncel Haber
Giriş Tarihi : 27-12-2021 13:56   Güncelleme : 27-12-2021 13:56

Petroldeki umut!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, son 10 yıllık ortalama 45 milyar dolar düzeyinde bulunan Türkiye'nin enerji ithalatı faturasının bu yıl 55 milyar dolara ulaşacağını söyledi. Bakan Dönmez, “Yerli gaz sisteme girdikçe pahalı gaz sistemden çıkacak” dedi.

Petroldeki umut!

Dövizdeki hızlı yükseliş akaryakıt pompa fiyatlarına da yansıdı. Benzin ve mazot 11 TL’yi geçerken LPG de 8 TL’den işlem gördü. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, fiyatların normale döneceği müjdesini verdi.

SONA YAKLAŞTIK

Bakan Dönmez, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünü azaltmanın yolunun Türkiye’nin kendi enerjisi kaynaklarını üretebilmesinden geçtiğini ifade etti. Bakan Dönmez “Petrolümüz, doğal gazımız, kömürümüz olsa şu anda spekülatif ve rasyonel olmayan fiyatlarla karşı karşıya kalmamış olacaktık” dedi. Karadeniz’deki Sakarya Gaz Sahası’nda keşfedilen 540 milyar metreküplük doğalgazın öneminin altını çizen Bakan Dönmez, “2023’ün ilk çeyreğinde bunu sistemimize bağlamayı arzu ediyoruz. İlk yıl muhtemelen 3-4 milyar metreküp civarında bir üretimimiz olacak. Hem halkımız hem de devletimiz kazanacak. Yerli gaz sisteme girdikçe, pahalı gaz sistemden çıkacak” diye konuştu.