Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-02-2022 20:30   Güncelleme : 13-02-2022 20:30

Dönüşüme de girdi!

Erkeklerin egemen olduğu lastik sektöründe artık kadınlar boy göstermeye başladı. Üreticiler arasında ise istihdam başını Continental çekti. Toplam kadın istihdamını yaklaşık yüzde 30 seviyesine çıkaran şirket, orta ve üst yönetim kadrolarında kadın oranını da 2025 yılına kadar yüzde 25’e çıkarmayı hedeflediğini açıkladı.

Dönüşüme de girdi!

Kadınların lastik sektöründe kariyer gelişimini desteklemek için çeşitli proje ve programlar hayata geçiren Continental, kariyer yapmak isteyen kadınlara da güç verdi. 2025 yılına kadar üst ve orta seviye yönetim kademesinde kadınların oranını dünya genelinde yüzde 25'e çıkarmayı hedefleyen şirket, 2020 yılı itibarıyla yüzde 27’yi aşan kadın çalışan sayısını da arttırdı. Continental Ürün Yönetim Müdürü Catarina Silva, lastik sektörünün zorluklara meydan okumayı seven kadınlar için fırsatlarla dolu olduğuna dikkat çekti.

GELİP GEÇİCİ DEĞİL

Continental’in sürdürülebilirlik yaklaşımından bahseden Silva, “Ekibim ve ben ürün geliştirmeden sorumluyuz. Sürdürülebilirlikle ilgili çok net ve iddialı hedeflerimize ulaşmak için gerekli olan yol haritasını çıkarıyoruz. Sürdürülebilirlik içi boş bir kelime ya da gelip geçici bir kavram değil, Continental açısından son derece önemli bir konu. Ar-Ge ve Malzeme Geliştirme Departmanları ile birlikte yeni yaklaşımları ve olasılıkları tanımlayarak geri dönüşüm çözümlerimizi sürekli olarak iyileştirmeye çalışıyoruz” dedi.

ONLAR GERİDE KALDI

Lastik sektöründeki kariyerine 15 yıl önce Continental’de başladığını söyleyen Silva, “Bu sektör konusunda bir saniye bile tereddüt etmedim. Burada gerçekten ayrıcalıklı olduğumu düşünüyorum. Continental’de çeşitliliğin ve çok yönlülüğün her zaman gelişmemize yardımcı olacağına inanıyoruz. Günümüzde müşteri portföyü çeşitlendi, artık aile arabası için sadece babaların lastik satın aldığı günler geride kaldı. Bu sektör meraklı ve zorluklara meydan okumayı seven kadınlar için aslında bulunmaz bir sektör” diyerek görüşlerini paylaştı.