Kara
Giriş Tarihi : 14-02-2022 22:06   Güncelleme : 14-02-2022 22:06

Mart’ta kaldırılacak!

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin tahsilâtı için kullanılan OGS sistemi, 31 Mart 2022 tarihi itibariyle kaldırılacak. Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, “İki ayrı geçiş sistemi yerine, tek geçiş sistemi uygulamasına geçilecek. OGS sahiplerine HGS etiketleri ücretsiz verilecek” dedi.

Mart’ta kaldırılacak!

Ulaştırma Bakanlığı, milyonlarca araç sahiplerini ilgilendiren OGS-HGS değişikliği kararı aldı. 31 Mart itibarıyla Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) kaldırılacak. Yaklaşık 1,2 milyonu OGS, 15,8 milyonu ise HGS kullanıcısı bulunuyor. OGS’nin kaldırılmasıyla birlikte Ulaştırma Bakanlığı, otoyol ve köprü geçişlerinde verimliliği arttırmayı hedefledi.

ÜCRETSİZ GEÇİŞ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, OGS kullanıcılarının 31 Mart tarihi itibarıyla HGS sistemine ücretsiz geçirileceğini duyurdu. Bakan Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada; Türkiye’de Otomatik Geçiş (OGS) ve Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) olmak üzere iki ayrı ücret toplama sistemi bulunduğunu, bunun da gişelerden geçişlerde zaman zaman karışıklığa neden olduğunu belirtti. Bakan Karaismailoğlu, “İş yükünün azaltılması ve verimliliğin arttırılarak vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmesi adına 31 Mart’tan itibaren tek geçiş sistemi uygulamasına geçilecek. 2021 yılında HGS’den 563,1 milyon, OGS’den ise 71,6 milyon geçiş yapıldı” ifadesini kullandı.

TEDBİRLER ALINDI

Bakan Karaismailoğlu, OGS sahiplerinin mağduriyet yaşamamaları için ise gerekli tüm önlemlerin alındığını duyurdu. OGS etiketi olan araç sahiplerine ilgili bankalar tarafından ücretsiz olarak HGS etiketi verileceğini duyuran Bakan Karaismailoğlu, hesaplarının da HGS’ye dönüştürüleceğini ifade etti. Bakan Karaismailoğlu, “Dönüştürme işlemleri aşamasında ve sonrasında kullanıcılar, otoyol geçişlerini rahatlıkla yapabilecek. Bu konuda herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek. Uygulama sistemi olarak da kullanıcıların yüzde 93’ünün tercih ettiği HGS sisteminde karar kılındı. Hem kullanıcının tercih önceliği göz önünde bulunduruldu hem de geçişlerde işlem sadeliği sağlandı” dedi.