Kara
Giriş Tarihi : 10-03-2022 16:55   Güncelleme : 10-03-2022 16:55

Otobüsçünün eylemi Doğu da başlıyor!

Türkiye’de mazotun litre fiyatı 25 TL olunca, otobüsçü esnafı isyan bayrağını çekti. Artan maliyetler nedeniyle gelir ve gider arasındaki dengenin bozulmasıyla ilk şehirlerarası otobüs taşımacılığında eylem kararı Doğu Anadolu Bölgesi’nden geldi.

Otobüsçünün eylemi Doğu da başlıyor!

Şırnak ve Mardin bölgesinde yolcu taşımacılık faaliyetlerini yürüten bölge firmaları 14 Mart’tan itibaren yolcu taşımayı durduracaklarını açıkladılar. Bölgede alınan karara Özlem Cizre, Nuh Cizre, İtimat, Mardin Seyahat, Mardin Dilmenler ve Mar Tur Otobüs firmaları destek verdi. Kontak kapatma eyleminin 5 gün süreceği bilgisine ulaşıldı.

ZARARINA SEFER!

Girdi maliyetlerine gelen zamların sektörü bitirme noktasına geldiğini dile getiren Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Birol Özcan, hizmet veren otobüs sayısının 8 bin 500’den 6 bin 500’e gerilediğini söyledi. Özcan, “Firmalar isyan etmeye başladı. Seferleri kapatma noktasına geldiler. Şırnak’tan İstanbul’a gelen otobüs bir ton mazot kullansa 25 bin TL sadece yakıt masrafı oluyor. Köprü ve otoyol ücreti, personel ücreti gibi giderler de eklendiğinde maliyetlerimiz katlanıyor. 40 kişilik otobüs dolu gidip gelse 30 bin TL yapıyor. Şu an bu rakamlar bizi kurtarmıyor. Maliyetleri aşağı çekmemiz lazım. Mazottaki KDV ve ÖTV’nin yanı sıra köprü ve otobanlardaki fiyatların indirilmesi lazım. Biz Ulaştırma Bakanlığı’nın üvey evladı değiliz. Bu gidişle taşımacılık bitecek. Hatlar azalıyor” dedi