Kara
Giriş Tarihi : 19-04-2022 23:32   Güncelleme : 19-04-2022 23:32

Nakliyede Haçlı Seferi!

Türkiye’nin ihraç mallarını Orta Asya’ya taşıyan uluslararası nakliyeciler, Rusya’nın keyfi uygulamaları nedeniyle 45 günü aşkın süredir adeta kaderine terk edildi. UND Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Özer, ilkel koşullarda yaşam mücadelesi veren şoförlerin sesini ise Papa öderliğinde Avrupa’ya duyurmak için harekete geçti.

Nakliyede Haçlı Seferi!

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi iş adamı Abdullah Özer, Rus polisinin ayrımcılığı ile 45 gündür mücadele eden şoförler için dünya liderlerinden yardım talep etti. Şoförlerin erzaklarının da tükendiğini dile getiren Özer, Türk yetkililerinin olayı görmezden gelerek nakliyecileri gözden çıkarttığının da altını çizdi.

TÜRKİYE KAPI DUVAR!

Konuya ilişkin açıklama yapan UND Kurulu Üyesi iş adamı Abdullah Özer, “İhracatımız her gün artarken, taşımalarımızı gerçekleştireceğimiz güzergâhların birçoğunun çeşitli nedenlerden dolayı kapanması, İhracatımızın ve ithalatlarımızın sınırlarda uzun süreler beklemesine sebep olmaktadır. Beklemelerin azalması adına çözüm olabileceğini düşündüğümüz önerilerimizi dile getirmek için günlerdir Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Ticaret Bakanımız Mehmet Muş, Ulaştırma Bakanımız Adil Karaismailoğlu ve İletişim Başkanlığı’na defalarca ulaşmaya çalıştık ama sonuç alamadık. Her yer bize kapı duvar oldu. Başka ülke vatandaşları için ambulans uçak kaldıran Türk heyeti, şoförlerimizi Rusya’da açlığa mahkum etti” dedi.

LİDERLERE ÇAĞRI!

Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamasına aynen şöyle devam etti: “Sağ olsunlar bizim bakanlar, sağa sola bakmakla yetiniyor. Sorunlarımızı muhalefet milletvekillerinin de desteği ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdık ama orada da bir sonuç alamadık. Bizde şoförlerimizin yaşadığı sıkıntıları dile getirerek yardım talebinde bulunabilmek için Papa Francisco’nun kapısını çalıyoruz. Türk makamları bizi görüp duymadığı için artık yardım taleplerimizi Papa Francisco’nun önderliğinde ABD Başkanı Jeo Biden ve Avrupa ülkelerinin başkanlarına ileteceğiz. Ben inanıyorum ki, insanlık dramına dönüşen şoförlerimizin mağduriyeti bu mübarek Ramazan ayında Papa Francisco’nun önderliğinde dünya liderlerinin desteği ile çözüme kavuşacak, sınır kapılarındaki uzun kuyruklarımız son bulacak.”