Güncel Haber
Giriş Tarihi : 28-04-2022 18:18   Güncelleme : 28-04-2022 18:18

Otogar yerle bir oldu

CHP’li Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, ilçede hizmet veren şehirlerarası otobüs terminalini, belediye hizmet binası yapacağım diyerek yıktı. Yıkılan terminalin yerine yeni yer gösterilmeyince her yaz binlerce vatandaşı turistik ilçeye taşıyan şehirlerarası otobüs işletmeleri de yersiz, yurtsuz kaldı.

Otogar yerle bir oldu

İzmir’in Dikili ilçesinde hizmet veren şehirlerarası otobüs terminali, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün talimatıyla yıkıldı. Terminalde ticari faaliyetlerini sürdüren sektör temsilcilerine ise herhangi bir yer tahsis edilmedi. Otobüsler ise yol kenarlarında hizmet vermeye başladı.

ESNAF MAĞDUR OLDU

Firmalar bilet satışlarını zor şartlar altında, eski terminalin önünden geçen Ayvalık ve Bergama yönünden gelen araçların kente giriş yaptığı Atatürk Caddesi üzerine koydukları derme çatma barakalarda yapmaya başladı. Tüm bunlar da yetmezmiş gibi yıkılan terminalin yerine yapılacağı söylenen belediye hizmet binasının inşaatı da yüklenici firmanın iş bırakması nedeniyle yarım kaldı. Kent merkezindeki alan adeta mezbeleliğe dönüştü. Yaşananlara isyan eden esnaf, Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün kendilerine verdiği sözü yerine getirmeyerek yüzüstü bıraktığını öne sürdü. Başkan Kırgöz’ün yeni bir garaj sözü verdiğini hatırlatan esnaf, “Maalesef başkan sözünde durmadı. Ne yer gösterdi ne de yeni bir garaj yaptı. Bizi resmen kaderimizle baş başı bıraktı. Büyük mağduriyet yaşıyoruz” ifadesini kullandı.