Güncel Haber
Giriş Tarihi : 30-06-2022 09:59   Güncelleme : 30-06-2022 09:59

Şişe lastikler pazarda

Otomotiv yan sanayi şirketlerinden Continental, pet şişelerden lastik üretti. Continental’in ilk kez geri dönüştürülmüş pet şişelerden elde ettiği polyester iplik ile seri üretimine başladığı lastikleri Avrupa’da satışa sunuldu.

Şişe lastikler pazarda

Yeni ContiRe.Tex teknolojisi kullanılarak üretilen Continental PremiumContact 6, EcoContact 6 ve AllSeasonContact lastiklerin 5 ayrı ebatı bulunuyor. ContiRe.Tex teknolojili lastiklerin çok yakında Türkiye’de de yollarda olacağı öğrenildi.

VERİMLİLİK ARTTI

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Continental CEO’suz Dr. Elmar Degenhart, “Sürdürülebilirliğe verdiğimiz önemin bir göstergesi olan ContiRe.Tex teknolojili lastiklerimizi Avrupa’nın her yerinde satışa sunduk. Geri dönüştürülmüş pet şişelerden herhangi bir ara kimyasal aşama olmadan elde edilen ve başka hiçbir şekilde geri dönüştürülmeyen polyester iplikleri lastiklerin üretiminde kullandık. Geri dönüşümden ürettiğimiz Premium Contact 6, Eco Contact 6 ve dört mevsim lastiği AllSeason Contact olmak üzere üç lastik modelindeki beş ebatı tüketicilerle buluşturduk. Üretimini gerçekleştirdiğimiz lastiklerimizi Türkiye pazarında da satışa sunacağız. Standart yöntemlere göre, pet şişelerin yüksek performanslı polyester ipliklere dönüştürülmesi ile üretim çok daha verimli bir hale geldi. Bu teknolojide kullanılan şişeler, geri dönüşüm döngüsünün olmadığı bölgelerden toplandı. 4 adet standart binek lastik için yaklaşık 40 PET şişeden elde edilen geri dönüştürülmüş malzeme kullanılıyor. ContiRe.Tex teknolojisine sahip lastiklerin yan kısmında Geri Dönüştürülmüş Malzeme İçerir ibaresini içeren özel bir logo da yer alıyor” ifadesini kullandı.