Güncel Haber
Giriş Tarihi : 19-09-2022 09:59   Güncelleme : 19-09-2022 09:59

Ulaşıma zam talebi!

Ankara'da özel halk otobüsü ve minibüs şoförleri yaptıkları basın açıklamasıyla, artan maliyetlerden dolayı toplu ulaşım ücretlerine zam yapılmasını talep etti.

Ulaşıma zam talebi!

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Kurtuluş Kara, Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş, Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Murat Yılmazer ile Ankara'nın merkez ve çevre ilçelerinde hizmet veren bir grup özel halk otobüsü ve minibüs işletmecileri, Başkent İlçeler Terminali önünde basın açıklaması yaptı.

MAZOT ALAMIYORUZ!

Akaryakıt gideri başta olmak üzere lastik, sigorta ve personel giderlerinden dolayı araç çalıştıramaz duruma geldiklerinin altını çizen Kurtuluş Kara, “Bir yolcu ücreti 6,50 liradır. Ankara’nın en güzel hatlarında 1000 yolcu taşıyoruz, mazot parasını kurtarmıyor. Salgın döneminde 700 yolcu taşıyorduk, iyi kötü kendini götürüyordu. Şimdi bu duruma dayanabilecek gücümüz kalmadı. Mansur Başkanıma, Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerine, grup başkanvekillerimize sesleniyorum; yapılacak ilk Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) toplanmasında acilen zam konusunun görüşülerek karara bağlanmasını istiyoruz” dedi. EGO’nun açıklamasında maliyetlerdeki artış yansıtıldığı takdirde, tam bilet ücretinin 18 lira olacağının aktarıldığına işaret eden Kara, “Biz 18 lira istemiyoruz, 13 veya 12 lira olmasını talep ediyoruz” ifadesini kullandı.

ALIN TERİMİZİ VERİN!

Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş ise yaptığı konuşmada artan maliyetler karşısında mecburen zam talep etmek durumunda kaldıklarını ifade etti. Soydaş, “Bu sektörden geçimini sağlayan esnafı düşünmeliyiz. Kamuoyunun, bu zam talebimize tepki göstereceğini biliyoruz. Onlardan anlayışlı olmalarını ve empati yapmalarını bekliyoruz. Ulaşım, bunca insanın geçim kaynağı, biz bu işten geçimimizi sağlıyoruz. Nasıl memur, işçi, çalışan enflasyon oranına göre zam talep ediyorsa biz de emeğimizin karşılığını istiyoruz” diye konuştu.