Kara
Giriş Tarihi : 19-09-2022 21:04   Güncelleme : 19-09-2022 21:04

Şoför krizi büyüyor!

Avrupa Birliği ülkelerinden Fransa’da şoför krizi yaşanmaya başladı. Ülke genelinde otobüs, tren, tramvay gibi toplu taşıma araçlarında sürücü eksikliğinin ilk mağdurlarını yolcular oluşturdu. Yeni şoför adayları bulunamadığı için durumun derinleşmesi riskinin artması da tahmin ediliyor.

Şoför krizi büyüyor!

Başkent Paris’i de kapsayan İle-de-France bölgesinde, günlük 9,4 milyon kişi toplu taşıma yolculuğu yapıyor. Aynı bölgedeki Essone vilayeti Başkanı Francois Durovray, bölgenin sınır vilayetlerindeki şoförlerin Paris ve çevresinde toplu taşımadan sorumlu kurum RATP'ye geçmesi nedeniyle hâlihazırda bu vilayetlerde otobüs şoförü eksikliğine alışkın olduklarını ifade etti. Durovray, “Ancak bu yıl olay daha ciddi. Cazibe eksiği olan şoförler bırakıyor” dedi.

SEFERLER İPTAL!

Paris Belediye Başkanı Yardımcısı Jacques Baudrier, İle-de-France bölgesinde 1500 otobüs şoförünün eksik olduğunu açıkladı. Bunun 6 ay önce 500 ile sınırlı olduğunu dile getiren Baudrier, istifaların ve iş bırakmaların çoğaldığını dile getirdi. Benzer sorunlar Auvergne-Rhone-Alpes bölgesinde de yaşanırken, buradaki sürücü ve personel eksikliği nedeniyle yazın 40 ila 50 tren seferi iptal edildi. Öte yandan personel eksikliği nedeniyle emekliliğe ayrılan şoförler tekrar çağrıldı. Ayrılacak olanlara emekliliklerini ertelemeleri için de prim teklif edildi.